Alp Özler, lojistik hizmetlerini üstlendiği PepsiCo Türkiye’nin “PepsiCo Pozitif” (pep+) açılımı kapsamında global bir dönüşüme başlaması ile birlikte, sürdürülebilirliği merkeze alan büyüme faaliyetlerine hız verdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, “Daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlerken, elektrikli araçlar hedeflerimize ulaşmada giderek daha kilit bir rol oynayacak” diye konuştu.

 Daha yeşil bir gelecek için sürdürülebilirlik konusunda sektörün öncüsü olmak istediklerini ifade eden Alp Özler Filo Genel Müdürü Haluk Canbul ise bu doğrultuda tüm faaliyetlerinde iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmeye yönelik önlemler aldıklarını belirtti.

 

Taşımacılık ve ulaşım alanında geleceğin elektrikli altyapıdan oluşacağını söyleyen Canbul, “Sektörümüz temiz bir gelecek için büyük bir hızla elektrikli altyapıya geçiş yapıyor. Biz de Alp Özler olarak bünyemize kattığımız elektrikli araçlarla karbon emisyonumuzu azaltarak çevreye katkıda bulunuyoruz. Geleceği okuyor ve o yönde yatırım yapıyoruz. Yaptığımız her işte çevreye zarar vermeme ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu konuda sorumluluğumuzun bilincindeyiz” açıklamasında bulundu.

 Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm operasyonlarını çevreye duyarlı politikalar çerçevesinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Canbul, şunları söyledi:

 “Alp Özler olarak her alanda olduğu gibi çevre konusunda da maksimum özen ve hassasiyetle çalışıyoruz. Bütün araçlarımız 1 ila 2 yaş arasında yeni araçlardır. Bu nedenle çevreye olan zararları minimum düzeydedir. Araçlarımızın tamamının yeni ve çevreye duyarlı yeşil motor olmasına özen gösteriyoruz. Araçlarımızdaki gaz salınımını düşürmeye yarayan Adblue tanklarını en üst seviyede kullandırarak çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiliyoruz. Doğru teslimat rotaları planlayarak, ürettiğimiz emisyonu azaltıyoruz.”