AMEDSPOR’DAN GEÇMİŞİ HATIRLATAN KINAMA
Hakem Halil Umut Meler’e yapılan çirkin saldırıyı kınayan Amedspor’da başkan Aziz Elaldı, geçmiş yıllarda Ankara,Bursa ve İnegöl’de Amedspor’a yapılan saldırılara göndermede bulundu. Elaldı,”Zamanında yapılanlara sessiz kalınmasaydı bugün bu rezalet yaşanmazdı.” dedi.

MKE AnkaragücÇaykur Rizespor maçından sonra sahaya inen MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve bazı şahıslar tarafından hakem Halil Umut Meler’e yapılan insanlık dışı saldırılara bir tepki Amedspor’dan geldi. Kulüpten yapılan açıklamada,” MKE Ankaragücü – Ç. Rizespor maçının ardından meydana gelen olaylar nedeniyle büyük bir üzüntü içindeyiz. Öncelikle Halil Umut Meler ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sporun birleştirici gücünü vurgulayarak yaşanan olayları kınıyoruz.” denildi.
Elaldı :”Amedspor’a Yapılanlar Bugüne Zemin Hazırladı”
Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ise geçmişte Amedspor’a yapılan saldırılara sessiz kalınarak prim verilmesinin bugünkü tabloya zemin hazırladığını dile getirdi. Elaldı,” Ankaragücü maçında yöneticilerimizi linç eden,Bursa maçını oynatan,İnegöl maçında amirlerin huzurunda ırkçı küfürler atılmasına izin veren,yıllardır taraftar yasağı uygulanan anlayıştır,futbolun geldiği nokta.Yaşanan olayları nefretle kınıyorum.Spor barış ve kardeşliktir .” ifadelerini kullandı.