Ödül törenine; ASTOP Kurucu Onursal Başkanı ve TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, TÜSİAV Enerji Platformu Başkanı Kutlu Tamay, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı M. Nezih Allıoğlu, OSTIM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, devlet adamları, bürokratlar, iş adamları katıldı...

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşmasını yapan, ASTOP Kurucu Onursal Başkanı ve TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak “Bu toplum vefalı bir toplum değil. Bu yüzden derler ya ‘vefa’ İstanbul’da bir boza markası. Bunu kırmak için Ankara Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak, her yıl nisan ayının ilk haftası içinde kıdemli vatandaşlara, bu ülkeye, millete ve devlete hizmet etmiş, hala çalışan, rol model olmuş kişilere vefa ödülü veriyoruz. Platformu oluşturan bütün derneklerin her biri bir büyüğümüze, rol modelimize, abimize ve ablamıza vefa beratı takdime etmeye başladı. Bu ülkeye, millete hizmet eden ve rol model insanların sevincine ortak olmak istiyoruz. Vefamızı göstermek istiyoruz. Bize göre vefa İstanbul’da bir semtin adı değil. Bize göre vefa ünlü bir boza markası değil. Bize göre vefası olmayanın bekası olmaz” dedi.

Ödül alan önemli isimler ise; Harika Güral, Ahmet Özkan, Köksal Toptan, Eşref Armağan, Ozan Sağdıç, Ayşe Ediz, Ferhunde Ökten, Şevket Bülend Yahnici, Ayşe Akın, Hamdi Ersoy, Timur Gürgan, Necip Baysal, Bekir Ödemiş, Nuh Acar, , Necati Kaya, Nezih Kuleyin, Timur Kaynak, Mehmet Türker Okyay ve Nazmi Bilgin’e Vefa Beratı takdim edildi.

ASTOP Vefa Beratı ödülleri takdim edilen önemli isimler kürsüye gelerek tek tek teşekkür konuşması yaptılar. Yoğun katılım ile gerçekleşen ödül töreni önümüzdeki yıllarda tekrarlanmak üzere sona erdi.

ASTOP hakkında
Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP), 2005 yılında zamanın Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak tarafından kurulmuş, halen 30 sivil toplum kuruluşunun üye olduğu bir üst kuruluş, bir STK platformudur.
Başkanlığını Veli Sarıtoprak’ın yaptığı, her yıl bir STK Başkanının Dönem Sözcüsü olarak görev üstlendiği ASTOP; siyasi, dini etnik tartışma ve çalışmalara girmeden yılda 2 etkinlik yapıyor. Her yıl nisan ayının ilk haftası içinde kıdemli vatandaşlara, bu ülkeye, millete ve devlete hizmet etmiş, hala çalışan, rol model olmuş, kişilere vefa ödülü dağıtır.