Bakanlardan Diyarbakır'a geçmiş olsun ziyareti: Devletimiz seferber oldu!

AK Partili bakanlar ve partinin önde gelen isimleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği depremlerden hasar gören şehirlerden biri olan Diyarbakır'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Başkan Vekili Suna Kepolu Ataman, AK Partili milletvekilleri ve MKYK üyelerinden oluşan heyet, Tekstil OSB içerisinde faaliyet gösteren Soylu Tekstil, Jiber Tekstil ve SE Tekstil çalışanlarını ziyaret etti.


İŞ İNSANLARININ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN TELEFON TRAFİĞİ


Depremden kısa bir süre sonra yaralarını sarmaya başlayan ve yeniden üretime geçen Diyarbakır'da iş insanları ve çalışanlara geçmiş olsun dileklerini ileten AK Parti heyeti, bölgedeki iş insanlarının sorunlarının çözümü konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüşmeler gerçekleştirdi. AK Parti heyetinde bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AFAD tarafından Silvan yolu üzerinde kurulan çadır kenti ziyaret ederek buraya yerleşen aileler ile görüştü, ihtiyaçlar konusunda bilgi aldı.
ÖĞRENCİ YURDUNDA DEPREMZEDELERLE BULUŞTULAR
Diyarbakır OSB Eski Başkanı Aziz Odabaşı'nın vefat eden babası Bayram Odabaşı için Silvanlılar Yas Evi'ne taziye ziyareti yapan AK Parti heyeti, Valilik tarafından Süleyman Bin Halid Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyet, depremzede çocuklar ile yakından ilgilendi.

BU SÜRECİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İLE ATLATACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, yurtta gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından yaptığı açıklamada "Önce canımızı kurtaracağız, sonra geçici barınma daha sonra da inşallah hem konut hem de evlerinden eşyalarını alamayan vatandaşlarımıza eşya desteği vereceğiz" dedi. Ala, depremzede vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda bir kez daha uyardı. Önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ise depremin yaşandığı andan itibaren Diyarbakırlıların yanında olduklarını belirterek "Kısa sürede vatandaşlarımızın barınma, giyinme, temizlik ve gıda ihtiyaçlarını karşıladık. Bu noktada önemli olan vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak. Bundan dolayı da hasarlı binalara girilmemesi gerekiyor. Buradan bir kez daha en kısa süre içerisinde deprem konutlarımızın temellerinin atılacağını ve kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtmek istiyorum. Devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. Hep birlikte bu süreci yardımlaşma ve dayanışma içinde atlatacağız" diye konuştu.