Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, ekonomik düzenlemeler içeren 20 maddelik torba kanun teklifi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Yeni ekonomi paketini değerlendiren Başkan Erhan Vergili, iktidarın fikir alışverişi yapmadan kanun teklifleri hazırladığına dikkat çekti.

"Dertleri yakında ortaya çıkar"

Değerlendirmelerine devam eden Başkan Vergili, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Partili 46 milletvekili tarafından hazırlanan 20 maddelik “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni görüşmek üzere geçtiğimiz gün 10.30’da toplandı. Teklif, yaklaşık 9 saatlik mesai sunucu kabul edildi. AK Partililerin imzası ile Meclis’e sunulan 20 maddelik torba kanun teklifiyle Varlık Fonu’na imtiyazlar getiriliyor. Teklife göre, mevduat ve katılım fonunun sigortalanmasında kapsam genişletilecek. Resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu, TMSF tarafından sigorta edilecek. TMSF kaynaklarının, çözümleme rezervi ile mevduat sigortası rezervinden oluşması nedeniyle ödemenin, mevduat sigortası rezervinden yapılmasına yönelik düzenleme yapılacak. AK Partililer bu maddeyi, ‘Şirketlerin değer kaybına uğramaması, özel sektörle rekabetlerine devam edebilmeleri’ olarak gerekçelendirdi. İktidar çevreleri ‘ekonomik kriz yok, muhalefet abartıyor, her şeyi halledeceğiz’ diyor fakat büyük bir krizin olduğu âşikar. Burada da ‘Sayın Cumhurbaşkanı yanlış mı yönlendiriliyor?’ sorusu akıllara geliyor. Fakat ne olursa olsun AK Parti yine fikir alışverişi yapmadan alelacele karar verdi. Dertleri ne, çıkarları ne meçhul. Ama yakında ortaya çıkar. O zaman bu millet bunun hesabını sorar" şeklinde konuştu.