Başkan Müzeyyen Kaya Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Kalabalıkla beraber  il binasına geçen Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı. İşte Baskan Müzeyyen Kaya'nın Açıklaması : 

Küm başarı ve muvaffakiyetin ancak Allah’ın izniyle olacağına İnanıyorum. Mütevazi, hasbi bir dava bilinci ile bu hayırla döşenmiş yolu tekebbürden uzak, Allah rızasını, partimizin ve milletimizin menfaatini esas alarak;

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonu İle çıktığımız bu kutlu yolda, 28. Dönem Ak Parti Diyarbakır milletvekili aday adaylığı İçin başvurumuzu yaptık.

Çıktığımız bu yolun Ülkemize, Milletimize ve Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

 Başkan Müzeyyen Kaya Kimdir? 

Kendisine hareket noktası olarak insanı alan AK Parti’nin 22 yıllık iktidarı döneminde yaptığı dönüşümlerle Türkiye’nin çehresini değiştirdiği yadsınamaz bir gerçektir.

AK Parti kadınlarla ilgili kronikleşmiş pek çok sorunu köklü reformlar yaparak, demokratik çözümler üreterek kadın – erkek eşitliğini tesis etme yolunda önemli adımlar atmıştır.AK Parti yaklaşık 5.5 milyon kadın üyesiyle dünyanın en büyük kadın harekatı olarak, Kadınların siyaset mecrasında olması yönünde ciddi gayretler sarf etmiştir. Dünya mazlumlarının umudu Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın , Kadın Kollarına göstermiş olduğu pozitif ayrımcılık sayesinde artık kadınlar siyasetin her alanında kendilerine yer bulma fırsatına sahip. Benim AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı olarak Ak Parti’de görev alma şerefine nail olmam yeni değil, Partime hizmetim ilk olmadığı gibi inşallah son da olmayacaktır.

2004 yılında başlayan Ak Parti’ye, davama , halkımıza hizmetimde sırasıyla;
Ak Parti İl Gençlik Kolları Üyeliği,
Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği,
Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği,
Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra;
Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Üyeliği,
Ak Parti miting tertip komitesi başkan yardımcılıkları,Ak parti İlçe koordinatörlükleri görevlerinde bulundum. Partimde resmi bir görevimin olmadığı dönemlerde de partime hizmetten geri durmadım.

Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları 22 yıl boyunca ülkemize ve milletimize hizmet için gecesini gündüzüne katarak çalıştıkları gibi şahsım ve yönetim kurulu üyelerim, İlce başkanlarım ve teşkilat mensupları da bu gayret ve samimiyetle Partimizin kucaklayıcı, ötekileştirmeyen felsefesi ile hayırlı hizmetlerde yarışan Ak Kadınlar olarak bu kutlu yolda her daim yürüyeceğiz. Göreve başladığımızda ilk olarak ahde vefa diyerek Ak parti çatısı altında görev almış, emek vermiş dava arkadaşlarımızı yönetim kurulu üyelerimle beraber ziyaret edip, kendileri ile istişarelerde bulunduk.

AK Kadınlar olarak Yaptıklarımızın yanı sıra yapacaklarımızla yeni bir vizyon oluşturuyoruz.
1. Kadınların hem siyasal alanda, hem ekonomik hem de sosyal alanda daha güçlü olabilmeleri için kitap okumaya teşvik ederek her ay 30 kitap alarak dönüşümlü okuyup 100 kadınının kitap okumasını sağlıyor ve kitap okuma farkındalığını oluşturuyoruz.
2. Ak kadınlar bağımlılıkla mücadele ediyor, ilk eğitimimizi gerçekleştirerek 100 kadına ulaştık. Hedef 17 ilçemizde toplamda 5000 kadına ulaşarak ailelerin bilinçlendirilmesini sağlamak.
3. Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Kadın Eğitim programına 180 kadının kaydını yaptırarak bu kadınların akademik anlamda eğitim görmelerini ve siyasette daha da bilinçlenmelerini sağlıyoruz.

4. Her hafta sosyal sorunlar üzerine yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek beyin fırtınası çalışmaları gerçekleştiriyoruz.
5. Kadın Emeği Türkiye İstikbali programı kapsamında ilimizde bulunan girişimci kadınların kendi iş faaliyetlerini sürdürebilme noktasında kadınlarımıza devletin teşviklerinden istifade edebilmeleri noktasında desteklerimizi sunarak her zaman yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz.
6. Nerede Kalmıştık Projesi kapsamında eğitimini tamamlamamış 1500 kadınımıza ulaşarak okul kayıtlarını yenileyerek ,okul okumalarına teşvik ettik.

AK Parti Kadın Kolları olarak Hedeflerimiz;
1.Kadınlarımıza diksiyon, iletişim, hitabet, eğitimlerini başlatacağız.
2.Kendini iyi ifade eden kadınlar yetiştirmek ve siyasette kadın olmanın avantajlarını tüm kadınlarımıza ulaşarak anlatacağız.
3.Aile eğitimlerini öncülük ederek, kadının ailedeki ve toplumdaki rolünü daha aktif hale getireceğiz.
4.Güçlü kadın, güçlü toplum şiarıyla kadına her alanda güçlü olduğunu hissettireceğiz.
5.Eğitim ve bilinçlendirmenin yanı sıra 71.603 kadın üyesi olan Kadın kollarının üye sayısında artış yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Bu bağlamda Kadim Şehrimiz Diyarbakır da tüm kadınlara ulaşmak ve kucaklaşmak asıl hedefimiz olacaktır.Allahu Teala nasip eder ise; Partimizin kucaklayıcı, ötekileştirmeyen felsefesi ile hayırlı hizmetlerde bulunmaya ve bu kutlu yolda yürümeye devam edeceğim.