HABER: Cansel YILDIZ

Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği Genel Başkanı İbrahim Gökdemir ve birçok Kültür Sanat Muhabiri katılım sağladı.

Etkinlik, Cem Sultan Bedesteni'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile başladı. Toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan; “Kastamonu’da her şey mevcut. Doğa açısından en geniş ormanlara sahip olan Kastamonu denizleri, dağları, tarihi eserleri ile bir araya gelerek şehre ayrı güzellik katmıştır. Kastamonu, Gastronomi alanında da çok öncü bir ilimiz. Büyük bir ivme ile turizmde ilerliyoruz. İnşallah hak ettiği noktaya da gelecek” şeklinde konuştu.

KASTAMONU İÇİN HİZMET VERMEM GURUR DUYMAMA SEBEP OLUYOR

Kastamonu’ya hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getiren Arıkan, Bunun sebebinin İstiklal yolunda vatan uğruna canını verip şehit olmuş, Türk kadınını en iyi şekilde temsil eden Şerifebacı’nın şehri olmasından kaynaklandığını ve Kastamonu’nun ekonomik, kültürel anlamda olması gereken yere gelebilmesi için hizmet etmeye gönülden hazır olduğunu söyledi.

 “FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği Genel Başkanı İbrahim Gökdemir, “İllerin tarihi ve kültürel değerlerini dernek bünyesinde bulunan basın mensuplarıyla bizzat yerinde görüp medya organlarıyla haber olarak sunmak olduğunu ifade etti.

Farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliklerin düzenlendiğini belirten Gökdemir; “2022 yılında dördüncü ilimizdeyiz. Projemizi Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcımız Özgül Özkan Yavuz Hanımefendi dikkatle incelemekte ve önemsemektedir. Bundan dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımız 81 vilayete iç turizmi yayma çalışmalarında bizim de çorbada tuzumuz bulunuyor. Kastamonu’yu da bugün itibarıyla bu manada ele alacağız ve bütün gün gördüklerimizi, hissettiklerimizi Kastamonu’nun tarihi ve kültürel değerleri açısından gazetelerimizde, televizyon kanallarımızda, makalelerimizde yer vereceğiz” dedi.

Kastamonu’nun tarihi önemine değinen Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu ise konuşmasında, “Şehrin binlerce yıllık tarihe sahip kadim bir şehir olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti.

KASTAMONU 2 BİN 300 CİVARINDA TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIĞINA SAHİP

Kastamonu’nun turizm konusunda da önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Şenoğlu, “Ilgaz Yurduntepe Kayak Tesisleri son dönemde yapılan kış turizmle alakalı en önemli altyapı yatırımlarından biri. Ilgaz’a kayak yapmak için gelen misafirler kesintisiz bir biçimde 6 kilometre kayak yapma imkanına sahipler. Böylelikle ilimiz kış turizmi konusunda bölgesinde iddialı bir noktaya geldi. Kastamonu 2 bin 300 civarında tescilli kültür varlığına sahip. Bunlarda yaklaşık bin 400’ü sivil mimari örneği. Kastamonu 3 milli, 5 tane de tabiat parkına sahip bir il. Bugün topraklarının yüzde 70’ ormanlar ile kaplı sahil şeridi 170 km olan ve sahilde de 6 ilçesi bulunan çok önemli bir konuma sahip” dedi.

Toplantının ardından Kastamonu Belediyesi’nin ev sahipliğindeki program kapsamında farklı illerden gelen gazeteciler Kastamonu'nun tarihi ve turistik alanlarından olan Nasrullah Külliyesi, Penbe Han, Kurşunlu Han, Hz. Pir Şeyh Ş aban-ı Veli Külliyesi, Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi (Şapka Müzesi, Cumhuriyet Evi,   Silah Müzesi, Dantel Müzesi, Bebek Müzesi), Cumhuriyet Meydanı, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı ve İsmailbey Külliyesi’ni gezdiler.