Üç pilotu ile göz dolduran takım, Coppa Italia Turismo üçüncü ayak yarışlarından toplam 6 podyum dercesi ile döndü!

 Bitci Racing Team AMS İtalyan şampiyonalarında Türk rüzgarı estirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Coppa Italia Turismo üçüncü ayak yarışları Hırvatistan’ın Grobnik Pistinde gerçekleşti. Bu sezonda da şampiyonayı takip eden tek Türk takımı Bitci Racing Team AMS, üç pilotu ve Audi RS3 TCR otomobilleri ile göz doldurdu. Cuma günü yapılan test seanslarında 4168 metre uzunluğundaki bu teknik pist ile tanışan pilotlar Zekai Özen, Turgut Konukoğlu ve Ramazan Kaya, araç ayarlarını ve tur zamanlarını geliştirdi.

 


Zekai’den iki birincilik!

 


Sıralama seansında takımın genç yeteneği Zekai Özen yaptığı 1:32.661’lik süre ile grubunun en iyi derecesini elde etti ve yarışlardaki iddiasının sinyallerini verdi. Cumartesi günü yapılan ilk yarışta yaşadığı temasta aracının aldığı hasara rağmen istikrarlı mücadelesini sürdürdü ve grubunda birinci, genel klasmanda beşinci olarak finiş gördü. İkinci yarışta ise piste olan hakimiyetini üst seviyeye çıkartarak yeniden grubunun birincisi olmanın yanı sıra genel klasmanda ikincilik elde etti ve şampiyonadaki iddiasını kuvvetlendirdi.

 


Turgut Konukoğlu takımın yeni jenerasyon Audi RS3 Seq ile pistteydi

 


Bitci Racing’in araç parkına kattığı son jenerasyon Audi RS3 Seq için ayar denemeleri yapan ve seedinglerde öndeki rakibinin engellemesi sebebiyle yeterli sayıda hızlı tur atamayan Turgut Konukoğlu, ilk yarışta dördüncü, ikinci yarışta dokuzuncu cepten start almak zorunda kalmasına rağmen hafta sonunda toplam üç podyum derecesi elde etti. İlk yarışta grubunda ikinci, genel klasmanda üçüncü olarak alkış topladı. Pazar günü ise dokuzuncu cepten alıp yükselerek grubunda önemli bir üçüncülük elde etti.

 


Ramazan Kaya yükselen grafiğini sürdürdü

 


İlk uluslararası sezonunda mücadele etmekte olan Ramazan Kaya, sequential otomobiline alıştığını gösterdi. Her iki yarışta da aldığı başarılı startlar ile birçok rakibini geçmeyi başararak iki beşincilik elde etti ve değerli puanlar kazandı.

Bitci ana sponsorluğunda yarışan takımın co sponsorları Glasurit, Sparco ve FikirMedya'dır.

Şampiyonanın dördüncü ayak yarışları 9-10 Eylül tarihlerinde, Vallelunga Pistine gerçekleşecek.