Çay: Turizm potansiyeli değerlendirilirse Urfalılar patron olur

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Hasan Çay, Göbeklitepe yolunda bulunan “Göbeklitepe Çadır Sarayı”nda gazetecilerle bir araya geldi.

Sözlerine tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutlayarak başlayan Çay, “Basın mensupları, şehrimiz için gerçekten çok önemlidir. Halk ve siyasetçiler arasında olan köprü sizler tarafından sağlanıyor. Sizler olmayınca doğruları objektif bir şekilde halka kimse anlatamaz. Basın mensupları bu halkın gerçek aydın yüzüdür. Sizleri bu konuda tebrik ediyorum. Tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’deki mekânımıza geldiğinizden dolayı hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

“Bu şanlı şehrimiz için ne yaparsak azdır”

Bağımsız adaylık sürecine değinen Çay, “Hasan Çay kardeşiniz olarak meşakkatli ve zor bir sürece girdim. Gerçekten de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olmakla ilgili bir aydan fazla düşündüm. Kolay bir süreç olmayacağından, ailemden ve çevremden uzak kalacağımın farkındaydım. Emin olun ki pişman değilim. Bu şanlı şehrimiz için ne yaparsak azdır. Ne kadar koşturursak azdır. 2019’da tarihin sıfır noktasında Göbeklitepe Çadır Sarayı’nı kurdum. Hedefim bu şehre hizmetkâr olmaktır. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki hiç kimseye meydan okuma ya da eleştirme peşinde değilim. Projelerimle Şanlıurfa için ne yapabilirim? Düşüncesiyle halkımın huzurundayım.” ifadelerini kullandı.

“Her aileden 1 oy istiyorum”

Tüm Şanlıurfalılardan oy isteyen Çay, “Bana her evden bir oy verseniz emin olun ki ileriye dönük bu şehir için bir yatırım yapmış olacaksınız. ‘Bu adam bağımsızdır. Buna oy verirsek oyumuz boşa gider.’ Diye asla düşünmeyin. Her aileden bir oy bana verdiğiniz zaman ‘Damlaya damlaya göl olur’ misali bir oyla beni desteklemiş olursanız emin olun ki çok daha güzel bir şekilde herkesin sesi olacağıma huzurlarınızda söz veriyorum. Urfalılar 2019 yılında Fakıbaba’ya destek verdiği gibi aynı şekilde kardeşiniz Hasan Çay’a da destek olacağınızdan şüphem yoktur.” diye konuştu.

“Şanlıurfa’daki turizm potansiyeli değerlendirilmeli”

Şanlıurfa’nın turizm potansiyeline dikkat çeken Çay, “Şanlıurfa tarihi ile kültür ile gerçekten de çok güzel yerlere gelmeyi hak ediyor. Özellikle de bütün çalışmalarım gençlere yönelik olmuştur. Bu coğrafyada Hz Musa’nın yaşadığı bulguları var. Hz. İbrahim’in evinin bulunduğu Harran var. Bunlar bize Allah tarafından verilen büyük nimetlerdir. Biz turizmi değerlendirirsek Şanlıurfalılar dışarıya giden işçi değil, her biri birer patron olacaklar. Bizim ciddi olarak turizme yönelmemiz lazım. Gelen turistlere güzel bir zemin hazırlarsak insanlarımız bırakın mevsimlik tarım işçisi olarak dışarı gitmeyi her biri burada birer patron olacaktır.” dedi.