İnsanları, görmek istedikleri değişimi yaratmaları için güçlendirmeyi amaçlayan ve değişim başlatmanın günlük hayatın parçası olduğu bir dünya yaratmak için 2012 yılından bu yana Türkiye’de 20 milyonu aşan kullanıcısı için başarılı kampanyalara ev sahipliği yapan Change.org Türkiye’nin yeni direktörü Didem Korkut oldu.

Stratejist, danışman ve girişimci olarak büyüme ve inovasyon için stratejiler oluşturma ve uygulama konusunda farklı coğrafya ve sektörlerde 20 yıllık deneyime sahip olan Didem Korkut, Change.org Türkiye’nin yeni direktörü oldu. Didem Korkut, ülke direktörlüğü görevini, çeyrek zamanlı mentör konumuna geçen Change.org Türkiye Kurucusu ve 2012 yılından bu yana Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi’den devraldı. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Özesmi, “Didem Korkut’un, strateji ve pazarlama konusunda farklı coğrafya ve organizasyonlardaki deneyim ve öğrenimleri, cesur karakteriyle birlikte Change.org Türkiye takımını mükemmel bir şekilde tamamlayacak. Stratejik mükemmelliği ve yenilikçi yaklaşımları, uzun vadeli hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir itici güç olacak. Benim bundan sonraki görevim Didem Korkut ile tüm bildiklerimi paylaşarak ona her türlü desteği vermek, böylece kendisinin ve Change.org Türkiye’nin daha da başarılı olmasını sağlamak. Yeni projelerin alınması ve yürütülmesi konusunda çalışmaya devam edeceğim.''

‘’Kızım ve gelecek nesiller için çözümün bir parçası olmak istiyorum’’

 

Bu görevi kariyerinin ikinci yarısı olarak gördüğünü belirten Didem Korkut, sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Amacım kızım ve gelecek nesiller için çözümün bir parçası olmak. Türkiye’de 1000’in üzerinde başarılı kampanyaya destek olmuş, dünyanın en büyük sosyal değişim platformunun ve çok güçlü bir takımın parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Sokaktaki insanın, sivil toplum kuruluşlarının, kısacası tüm Türkiye’nin değişim taleplerinin sesi olmaya ve daha da başarılı kampanyalar geliştirmeye devam edeceğiz.”