Süt ve peynir çeşitlerini farklı ülkelere gönderen, Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ihracat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’den Çin’e UHT süt ihracatı yapabilen tek kurum olan Teksüt beş yıl içinde bu ülkeye olan ihracatını toplam ihracat payının içinde en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.
Teksüt, katma değerli ürün üreterek hem Türkiye’deki hem de dünyanın farklı yerlerindeki müşterilerine en iyi ürünleri sunmak için yatırım yapmayı sürdürüyor. Uzak Doğu’da süt ve süt ürünlerine yönelik ihracat çalışmalarına ağırlık veren Teksüt, Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen SIAL China fuarı sonrasında yaptığı yeni anlaşmalar ve işbirlikleri sonrasında sevkiyatları yapmaya başladı.
Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen Türkiye’den Çin’e UHT süt ihracat etmek için gerekli olan ihracat belgesine sahip tek kurumun Teksüt olduğunu belirterek Çin’e en hacimli ihracatı gerçekleştiren şirket olduklarının altını çizdi. Mert Özmen bugün 24 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. 2021 yılından itibaren Çin’e düzenli olarak ihracat yaptıklarının altını çizen Özmen, beş yıl içinde Çin’e yapılan ihracatın toplam ihracat içinde en yüksek paya sahip olmasını hedeflediklerini paylaştı.
Hedef beş yıl içinde toplam içinde en yüksek ihracat hacmine ulaşmak
2017 yılı başında Tayvan’a başlattığı ihracat ile ürünlerini ulaştırdığı pazarlara coğrafi olarak Uzak Doğu’yu ekleyen Teksüt bugün dünya genelinde Çin’den İngiltere’ye kadar geniş bir coğrafyada 24 farklı ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye’nin yüksek nitelikli üretim yapan güçlü ve deneyimli süt ürünleri endüstrisine sahip olduğunu dile getiren Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, “Teksüt olarak yurtdışında tanıtım ve pazarlama çalışmalarına önem verdiklerini belirtti. Sahip olduğumuz geniş peynir alternatiflerimizle Çin tüketicisine Türk süt ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini tattırmak arzusundayız. Son üç yıldır ürünlerimizi Çin pazarına düzenli olarak gönderiyoruz. UHT süt, mozarella ve sürülebilir peynir ürünlerinde ilerleme kaydettik. Çin büyük bir hacme sahip zengin bir pazar. Teksüt olarak süt ve peynir ürünlerimiz ile bağlantılarımızı yaptık, anlaşmalarımızı gerçekleştirdik ve bu çalışmalara yönelik sevkiyatlarımızı artırıyoruz. ” açıklamasını yaptı.
Önce bayilik yapısı sonra büyüme stratejisi
Mert Özmen, Türkiye’de sütün en kaliteli olduğu topraklarda dünya standartlarında üretim teknolojilerini kullanarak yerel ve evrensel lezzetleri hem Türkiye hem de dünya pazarına sunmak için çalıştıklarını ve elde ettikleri her başarı sonrasında büyük gurur duyduklarını belirtti. Amerika’dan Uzakdoğu’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar uluslararası geçerliliği olan ödüllü ürünlerle çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizdi. Şuan çoğu ülkelerde bayilik yapılarının kurulduğunu, bundan sonra yatay büyüme yöntemi ile girilen pazarlarda hacim artışları sağlamaya odaklarını paylaştı.
Teksüt, süt ve süt ürünlerini gönderdiği ülkeler; Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Moritanya, Singapur, Çin, Gürcistan, Lübnan, Katar, Güney Kore, İsviçre ve Dubai.