CUBO, İLK CONCEPT SHOWROOM’UNU KARADENİZ BÖLGESİ’NDE AÇTI

İnşaat malzemeleri sektöründeki faaliyetlerine 1994 yılında Başergün İnşaat olarak başlayan firma 2004 yılında unvanını Başergün Boya ve Kimya A.Ş. olarak değiştirerek “CUBO” markası ile inşaat ve sanayi boyaları üretimine başladı.
Yüzde 100 yerli sermaye yapısına sahip CUBO, bugün 500 bin tonu aşmış üretim kapasitesiyle Türkiye’nin yükselen değerlerinden.

CUBO, üretiminin büyük bir kısmını ana üretim hattı olan Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 42 bin m²’lik alan üzerine kurulu fabrikasında gerçekleştiriyor. İstanbul’da, Elazığ’da ve Ankara’da da üretim tesisleri bulunan CUBO, boya grubunda inşaat ve sanayi boyaları üretirken; yalıtım grubunda ısı ve su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları grubunda ise seramik, mermer, granit vb yüzey yapıştırıcıları, teknik ürünler, zemin kaplamaları, zemin güçlendirmeleri, bina güçlendirmeleri alanında üretim gerçekleştiriyor.

Bunun yanı sıra, sektörde efekt boya grubu olarak ifade edilen dekoratif boya ve kaplamaları alanında CuboArte ismi ile yer alıyor. Bu grupta da geniş bir ürün çeşitliliği bulunan firmanın bir yapıda oluşabilecek her türlü ihtiyaca, geniş ürün yelpazesiyle yanıt verme imkanı var.

KAPASİTE ARTIRMA YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Firma, yurdun farklı bölgelerinde de istihdam yaratmak, tüketicilerin ürünlerine kolay ve hızlı erişimini sağlamak amacıyla 2019 yılında CUBO İSTANBUL, 2020 yılında CUBO ELAZIĞ, 2021 yılında da CUBO ANKARA fabrikalarını kurdu. Bu yıl Ankara Fabrikası’nda yaptığı yatırımlarla bu tesisteki kapasitesini %150 arttırdı.

Firma, bu yatırımlarla, Yapı Kimyasalları’ndaki üretim kapasitesini tek vardiyada yıllık 500.000 tonun üzerine çıkarmış oldu. CUBO, tüm bu ürün gruplarını, yurdun dört bir yanında bulunan 2000’e yakın satış noktasında tüketiciler ile buluşturuyor.

KUZEY AFRİKA VE DOĞU AVRUPA’DA YATIRIM PLANI

Her yıl bir önceki yıla göre pazar payını arttırarak büyümeye devam eden CUBO, tüm yurt içi tesislerine ek olarak yurt dışında Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa'da birer tesis konumlandırmayı planlıyor. Bu yatırımlarla ilgili fizibilite çalışmaları devam eden CUBO’nun hedefi sadece bir Türk markası olmak değil, Avrupa markası olmak.
2021 yılında gerçekleştirdiği reklam kampanyası ile dikkatleri üzerine çeken CUBO’nun kaliteli ve ödeyeceği bedele değer ürün üretmek, kaynakları koruma bilinciyle hareket etmek, müşterilerinin memnuniyetini sağlamak ve arttırmak en önemli değerleri arasında yer alıyor.

İHRACAT HACMİ

CUBO Dünya’nın farklı kıtalarında toplam 18 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. İhracatta %40 büyüme bekleyen CUBO, ihracat yaptığı ülkelere 12 yeni ülkeyi de eklemeyi hedefliyor. 2021 yılında %76 büyüme sağlayan firma, 2022 yılında da 2021 yılından çok daha büyük bir büyüme bekliyor.

CUBO İLK CONCEPT SHOWROOM’UNU SAMSUN’A AÇTI

CUBO, Karadeniz Bölgesi’ndeki toptancı bayisi Tellioğlu’nda ilk konsept mağazasını açtı. Samsun’un Terme İlçesi’nde 10 bin m² kapalı olmak üzere toplam 23 bin m² alanda bulunan Tellioğlu, 45 yıldır sektörde var olan güçlü bir iş ortağı. Bayi; Karadeniz Bölgesi’nde Samsun, Ordu, Sinop, Kastamonu illerinde CUBO ürünleri ile ‘’Yapıda Kusursuz Çözümler’’ sunuyor. CUBO, Tellioğlu aracılığıyla, Karadeniz Bölgesi’nde 200’ün üzerinde satış noktası üzerinden ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor.

Geniş ürün yelpazesi ile yapı malzemeleri sektörüne çözümler üreten CUBO’nun ilk konsept mağazasında, boya grubunda; inşaat ve sanayi boyaları, yalıtım grubunda; ısı ve su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları grubunda; seramik, mermer, granit vb yüzey yapıştırıcıları, teknik ürünler, zemin kaplamaları, zemin güçlendirmeleri, bina güçlendirmeleri alanındaki ürünleri sergileniyor. Efekt boya grubu olarak ifade edilen CuboArte markası ile geliştirilip üretilen dekoratif boya ve kaplamalarının da lanse edildiği mağaza, tasarımı ile de ezberlerin dışında.

Bayilerin mağazasına gelen müşterilerin ihtiyacına uygun doğru çözümler sağlamak için böyle showroomlara gerek olduğunu söyleyen CUBO Pazarlama Direktörü Burcu Güngör Özdemir ‘’Karadeniz Bölgesi’nde açtığımız konsept mağazamız bir ilk. Önümüzdeki dönemde yeni bölgelerde yeni konsept mağazalar açmak istiyoruz. Özellikle birçok teknik aşamadan geçen efekt boya ve kaplamalar, yapı kimyasalları ve yalıtım ürünlerinin detaylı teşhirlerini mağazalarda sergilemek son tüketiciye de kolaylık sağlıyor’’ dedi.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Dilcu Aygün / Guide İletişim / 0532 462 66 59
Dilek Masal / Guide İletişim / 0530 228 52 79