DENEYİMLİ SİYASETÇİ DEĞER :”CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BÖLGEDE İKİNCİ TUR OYLARI ARTTI”

Bölgenin önden gelen siyasetçilerinden olan Mesut Değer, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Değer, 14 Mayıs’taki seçimden sonra, 28 Mayıs için çağrı yaptığını, yaptığı bu çağrı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oylarında artış olduğunu söyledi.

Siyasetçi Mesut Değer, daha önce yaptığı çağrı üzerine Diyarbakır’da HDP/YSP seçmeninin sandığa gitme oranının düştüğünü, bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha az, Recep Tayyip Erdoğan’ın daha çok oy aldığını kaydetti.
Değer, kendisinin yaptığı çağrı üzerine, Diyarbakır’da seçimlere katılım oranının Yüzde 86.98’den, yüzde 75’e düştüğünü ileri ifade etti.
Mesut Değer, şunları söyledi: “14 Mayıs seçimlerinden sonra, bir çağrıyla açıklama yapmıştım. Açıklamamda, ‘28 Mayıs önemlidir. Bunun muhasebesini yapmak gerekir. Ayrıca gelecek için bugünlerde yapılması gereken, 28 Mayıs’ta HDP/YSP’nin yapacağı şey, bu seçimde sandığa gitmemesi. Oy kullanmasın ki, yarınlarda tünelin ucu gözüksün. Kısaca hiç bir aday desteklenmesin ve oy kullanılmasın. Benim naçizane düşüncem bu, tabi ki takdir ve yetki sizlerindir’ demiştim.”
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oylarında Artış Oldu”
Yaptığı açıklama üzerine, ikinci turda Diyarbakır’daki oy oranı ve sandığa katılımın değiştiğini iddia eden eski Değer, “Açıklamam üzerine, 28 Mayıs seçimlerinin sonucuna bakalım. Diyarbakır’da 14 Mayıs’ta katılım oranı yüzde 86.98 iken, 28 Mayıs’ta yüzde 75 katılım oldu. Diyarbakır’da seçmenin yüzde 11’i sandığa gitmedi. 28 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 28.39 oyun çıkması ile rakamlarda artış oldu. 14 Mayıs’ta yüzde 26.48 iken, 28 Mayıs’ta yüzde 28.39 oranında oy aldı” diye konuştu.