Depremin Gizli Kahramanlarından Düzceli Semih Kıbrıs'la Özel Röportaj

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ve tüm ülkemizi yasa boğan Asrın Felaketiyle ilgili yaşanan olayları aktarmaya diğer yandan o günün gizli kahramanlarınıda haberleştirmeye devam ediyoruz.

Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı,
Başkent Postası ailesinden araştırmacı köşe yazarımız Semih Kıbrıs'a geçmiş olsun  bulunduk.

Özel röportaj teklifimizi kabul eden Semih Kıbrıs : Öncelikle Başkent Postası ailesi olarak Geçmişolsun ziyaretime hoş geldiniz.
"Hasta olmama rağmen yardimlaşmayı daha çok önemsedim. Neredeyse hayatımı kaybedecektim " dedi.

Gazetemizin araştırmacı köşe yazarlarından Semih Kıbrıs: 6 Şubat Depremlerinde 1-2 saat sonra TVlerden gördüm ki  büyük yıkım var.  DEPREM acısını,gerçeğini yaşayan,bilen biriyim.1999yılında 3 ay ara ile  Ağustos ve Kasım aylarında  DÜZCE'de 2 büyük deprem yaşadık,can mal kayıplarımız oldu,çok yakın tarihte de  aynı felaketi acıyı tekrar  yaşamış bir DÜZCELİ olarak, ani refleksle acilen birşeyler yapmalıyım dedim. 6 şubat ilk gün deprem bölgesine ayrım gözetmeksizin 10 şehre en acil neler  gonderilmesi gerekirin plan, projesini düşündüm.Depremin uzerinden 4 saat gecmişti.

Ankara Merkezli 20 ayrı Harfiyat/Alt yapı firma patronlarını organize ederek ACİL TOPLANTI düzenledim.

Sağolsun arkadaşlar taleplerime seve seve tamam dediler. Deprem Felaketi yaşayan 10 şehre  en acil lazım olacakları hazırlatmaya başladık.

Sonuçta 18 büyük tıra kepçe/Ekskavatör/Dozer den teşkil 36 iş makinesi, 18  büyük Jeneratör, 18 beton/demir kesici/delici Hiltiler, 54 Aydınlatma Projektörü,iş makinelerini kullanacak 54 operatör şöförü,Kriko,Hidrolik Demir/beton  kesme,Balyoz,çekiç,kazma kürek vb.yüklendi.

Açık alanda geniş bir arazide yüklediğimiz 18 tırın üstündeki işmakinelerini, jeneratörleri vb. tek tek faal ,çalışır ,sağlam olduğunu gözümle gördüm. Araçların plakaları, Müteahhit  ve operatorlerin TC kimlik numaralarını Devlet yetkililerine vererek ,gerekli izinler alınarak  güçlü devletimizin koordinesinde ,10 şehire  bölüştürerek hamdolsun yardım konvoyunu gönderebildim.

18 TIRLIK ACİL YARDIM TIRLARI Depremin 2.günü 7 şubatta Sehirlere tek tek ulaştılar. Enkaz kaldırma, enkazdan insan kurtarma vb.işlere Polis,Jandarma,Afad eşliğinde hemen başladılar.
BUNDAN BÜYÜK MUTLULUK OLUR MU.? dedim. İnsanlara faydalı olabilmenin,acılara,yaralara merhem olabilmenin huzuru vardı, ancak bu meşakkatli işlemleri yaparken  Depremin 1.günü ve daha öncesinde hiç yaşamadığım , bilmediğim şiddetli bir BAŞ AĞRISI yaşıyordum. Depremin 1.günü herşeyi unuttum yardım konvoyuna tüm benliğimle odaklandım. Mutluluk ön plana geçti, Başağrısını hissetmedim gibi. Tırları gönderip Gece 23.00 de evime geldim,gece  ve ertesi gün saat 16.00 a kadar dinmek bilmeyen başağrısı  vardı.Evimde düşüp bayılmışım Ambulansla acil yoğun bakıma entube olarak yatırılmışım. 5 gün heryönüyle dünyayla irtibatım koptu.Telefon yasak ziyaretçi yasak. Bu gün tepeden tırnağa detay kontrol, tetkikler yapılmaya devam ediyor.
Hani sözler vardır ya  ÖLSEMDE GAM YEMEM, ÖLSEMDE GÖZÜM ARKADA KALMAZDI.
Asrın Deprem Felaketine yardım konvoyunu uğurlamıştım. Sadece ben değil "Güzide Türk Milleti" , herkes yardım için tüm ülke seferber oldu.

Başkent Postası Ailesi olarak bu gün ziyaretime geldiniz sagolun varolun. Ölenlere ALLAH  tan Rahmet,yaralılara şifa ,geride kalanlara Sabr-ı Cemil niyaz ederim" dedi. 

Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj varmı diye sorduğumuz SEMİH KIBRIS : Bizler hasta bile olsak boş duramayız. Bu yarayı beraber saracağız. Çadır alakalı olarak DUYURUMUZ. 

Ben ve benim mizacimda olanlar kötü günde ,yardımlaşmanın anlam ve onemini bilen milli ve yerli insanlar hasta dahi olsak Enkaz altinda can çekişen çok zorda olan DEPREMZEDELERE yardimci olmayı daha önplana alırız.Buradan Başkent Postası aracılığı ile bence önemli de bir DUYURUM var.Asrın Deprem Felaketini yaşayan 11 şehrimizde ÇADIR IHTIYACI OLAN ayırımsız herkese ÇADIR gondermeye vesile olacağim.Sadece ve sadece ÇADIR taleplerine yardımci olacağım,başka taleplere yardimcı olamayız.

Semih Kıbrıs :

10 şehire ayrı ayrı acilen intikal eden 2.gün acil ihtiyaç olan iş makinelerini,alet edevat,arac ve gereçleri gonderip hemen devreye girmeleri çok onemliydi. Çorbada tuzum olduysa ne mutlu bana. Şu an tedavi gorüyorum 18 TIRLIK 36 işmakineli,54 kişilik ekibim 10 Sehire bolünmüş olarak bu gun 7 mart salı canla başla devletimin koordinesinde çalısmaya devam ediyor. Bu arkadaşlardan ALLAH RAZI OLSUN. Onlara hepimiz müteşekkiriz sağolsunlar var olsunlar.

Güçlü Devletimiz ilk andan itibaren gereğini yaptı yapmaya da devam ediyor. ALLAH CC. Devletimize  Zeval vermesin.

Baki selamlar.

ÖZEL HABER : BAŞKENT POSTASI / MURAT GENÇ