Başak Polat: Derman Kapısı derneği nedir ve nasıl kuruldu?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural: Herhangibir kar amacı olmayan
tamamen günüllülük esası ile çalışan insani yardım derneği.


Başak Polat: Sizi bu derneği kurmaya iten durumlar nelerdir?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural: Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması
Bu vesile ile bir nebzede olsa insanlara yardım edebilme mutluluğu.


Başak Polat: Derman Kapısı Derneği'nin faaliyetleri nelerdir?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural:Derman Kapısı Derneği olarak yardıma muhtaç insanlara desteklerimizi sağlamaya özen gösterdiğimiz gibi yardım faaliyetlerinin de şeffaf ve güven esaslı olmasına oldukça özen göstermekteyiz. Derneğimiz, halkımızın bağışlarını hem Türkiyede hem de yurtdışında yardıma muhtaç birçok bölgedeki insanlara çeşitli yardım faaliyetleri ile ulaştırmaktadır. Derneğimiz Türkiye Yardım Faaliyetleri Ülkemiz sınırları içerisinde ki yardıma muhtaç kardeşlerimiz için maddi ve manevi birçok farklı yardım faaliyetleri düzenlemekte. Derman Kapısı olarak yardıma muhtaç kardeşlerimize erzak gıda yardımlarından katarakt ameliyatı yardımlarına kadar birçok geniş alanda desteklerimizi sağlamaktayız. Türkiyede acil yardım faaliyetlerimizle, Kuran-ı Kerim hediyelerimiz, eğitim faaliyetlerimiz, kira yardımı, sokak hayvanlarına destek gibi birçok farklı projeler gerçekleştirmekteyiz. Yardıma muhtaç her canlıya farklı projelerle desteklerimizi sağlamaya özen göstermekteyiz. Derneğimiz bunların yanı sıra ülkemizde sokakta yaşamak zorunda kalan yardıma muhtaç kardeşlerimiz için de kış ayı boyunca düzenli olarak sıcak çorba, uyku tulumu ve mont dağıtımı gerçekleştirmektedir. Yurtdışı Yardım faaliyetlerimizi din, dil, ırk ve mezhep ayırt etmeksizin gerçekleştirmekteyiz. Bu sebeple de başta Afrika ülkeleri olmak üzere yurtdışında farklı bölgelere yardım faaliyetlerimizi ulaştırmaktayız. Afrika ülkelerinde su kuyusu, mescit, yetimhane, medrese ve sağlık ocağı gibi önemli yapıların inşaları için projelermizi geliştirmekteyiz.


Başak Polat: Faaliyette olduğunuz, yardım götürdüğünüz ülkeler hangileridir?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural:Başta yardıma ihtiyaç duyan Afrika ülkelerine yardımlarızı ulaştırıyoruz.Temel gayemiz ihtiyacı olan bütün dünya daki insanlara kucak açabilmek.


Başak Polat: Bir derneğe yardım yaparken neleri ön planda tutmamız gerekir?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural: Bildirimin şekli ve içeriği yönetmelikte düzenlenir. Bağışçılarımızın mutlaka güven esasına dayanarak bilinçli hareket etmesi.Dernek fliyetlerini ve ilgili izinleri olup olmadığı hususunda araştırma yapmasını öneririm. Suistimale açık bir konu, yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin bir tas çorbasında gözü olanlardan uzak durlması için, bağış yapmadan önce mutlaka araştırılması çok önemli.


Başak Polat: Yardıma muhtaç olan insanlara dayanışma ve yardım götürdüğünüzde, bunlara karşılık tavırları nasıl oluyor?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural:Bunun yanıtını vermek sahiden çok güç, mutlaka o duyguyu yaşamak gerekiyor, hiç bir menfi çıkar olmadan yapılan bir yardımın, hiç tanımadığı birileri tarafından kendine ulaştırldığını gören ihtiyaç sahipleri yetişkşn ve çocukların gözlerindeki o pırıltı herşeyi anlatıyor ve huzur dünyasına sürüklüyor sizi.


Başak Polat: Su hayattır ve bir tür hayat aralıyorsunuz insanlara su kuyuları açtığınızda... Afrika'da su kuyularını nasıl açıyorsunuz?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural: Sizinde belirtiğiniz gibi;Dernek olarak su kuyusu inşaları gerçekleştirmeye özen göstermekteyiz. Derman Kapısı olarak kurulduğumuz ilk yıllardan itibaren su kuyusu inşaları ile insanların temiz suya ulaşmasına önemli desteklerde bulunmaktayız. Suyun hayat anlamına geldiğini gayet iyi biliyoruz, bu sebepten değerli bağışçılarımızla ortak hareket ediyoruz , isteyen hisseli olarak yada bireysel olarak su kuyusu açtırabiliyor ve bizde bu kuyuların açılmasına vesile olup aracı oluyoruz.


Başak Polat: Bir derneğe yardım yaptığımızda yardımın emin ellerde olduğunu nasıl bileceğiz?
Bu anlamda neler tavsiye edersiniz?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural:Aslında bu sorumuza yukarıdaki sohbetimiz içersinde yanıt vermeye çalışmıştım.Değerli vatandaşalrımızın mutlaka yardım yapacakları faliyet alanlarının izinlerini sorgulaması büyük önem arz ediyor.

Başak Polat: Dernekten ve yaşamdan beklentileriniz nelerdir?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural:Bizim dernek çatısındaki gönüllü arkadaşalrımızın tek gayesi var; Gerçek ihtiyaç sahiplerni tespit edip yardımların doğru noktaya sorunsuz ulaşması.İşte ozaman huzur dünyasının kapıları açılıp gönlümzde hergün baharı yaşıyoruz.


Başak Polat: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa bunlar nelerdir?
Derman Kapısı Derneği Başkanı Halil Vural:Öncelikle bu güzel söyleşiniz için sizin nezninizde kurumunuza teşekkür ederim. İlave edeceğim son cümlem ;Rabbim hiç kimseyi aç açıkta bırakıp yardıma muhtaç etmesin. Teşekkür ederim.