Diyarbakırlı İşadamı Nurettin Borak Tahliye Oldu

Geçtiğimiz aylarda “Silahlar Konuştu” haberi ile gündeme gelen Diyarbakır Ak Parti eski Milletvekili Ebubekir Bal'ın damadı olan Diyarbakırlı İşadamı Nurettin Borak, 3 aydır tutuklu olduğu Diyarbakır T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan kader mahkûmlarının “Hak Yerini Buldu”, “Yaşasın Özgürlük” sloganları ve alkışlar eşliğinde tahliye edildi.
6 Şubat depremlerinde özellikle Hatay ve Kahramanmaraş’ ta hayır ve yardım çalışmalarıyla anılan, 14 Mayıs seçimleri öncesi Ankara ve İstanbul’ dan milletvekili adaylığı için kulislerde adı geçen, seçim sonrası Kiev Büyükelçiliği’ ne atanması gündeme gelen İşadamı Nurettin Borak, adli tatilin başlamasına bir gün kala tutuklanmıştı.
Ne Olmuştu?
İşadamı Nurettin Borak, firmasına ait kamu taahhüt işlerini takip için İstanbul’ dan özel jet uçağı ile gittiği Adana’ da, Diyarbakır’ dan giden özel polis ekipleri tarafından tehdit ve hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanarak Diyarbakır T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ na konulmuştu. Adana Emniyeti’nin yetki alanında olmasına rağmen tehdit ve hakaret suçlamasıyla Diyarbakır’ dan özel ekip gönderilerek adli tatilin başlamasına bir gün kala gözaltına alınarak tutuklanması, işadamı Nurettin Borak’ a kumpas kurulduğu şüphesi uyandırmıştı. İşadamı Nurettin Borak’ın Adana’ da gözaltına alınması esnasında yanında bulundurduğu poşet içerisinde 5 Milyon Euro ve 200 bin Dolar parasına da el konulmuştu. .