Diyarbakırlı Ramazan Ava " EĞİTİMİN REÇETESİ DEVA PARTİSİ"

Deva Partisi Diyarbakır Kayapınar İlçe Başkanı Ramazan Ava okulların açılmasıyla beraber ziyaretlerde bulundu. Daha önce çok sayıda sosyal projede gönüllü olan Ramazan Ava Eğitim ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Bizler, aylar önce ekonomik sıkıntıların ve fiyat artışlarının, eğitim görecek çocuklarımızı ve çocuklarımızın ailelerinin nasıl zor durumda kalacağını analiz edip sizlerle paylaşmıştık. Bugün yeni eğitim yılının başlaması sebebiyle, sorunlarımıza ve sorunlarımıza ilişkin çözümler üzerine birkaç söz daha söylemek istiyorum.

Bir ilkokul öğrencisinin, kırtasiye alışverişinin ortalama ücretlerini öğrenmek için kırtasiyenin yolunu tuttuk. Bir öğrencinin henüz okula başlarken, temel ihtiyaçlara yönelik okul alışverişi yaklaşık 400-500 lira arasında tutuyor. Yine farklı kırtasiyelere sorduğumuz soruların diğer bir yanıtı olarak; Okul süreci boyunca alınacak okuma kitapları veya kaynak kitaplar da ilave olarak düşünüldüğünde neredeyse bir öğrencinin sadece eğitim masrafı aylık olarak hesaplandığında 300 liradan aşağı olması pek mümkün görünmüyor.

 

Peki bu edinilen bilgiler ışığında, basit bir örnek soru yöneltmek isterim, 2 çocuğu eğitim gören bir aile bu masrafları nasıl karşılayabilir? Bu çocuklarımıza yeteri bütçe ayrılmadan nasıl gerçekten başarılı olmaları beklenebilir ki?

Öğrencilerimizin bu zorluklar karşısında bizlerin desteğini görmeleri için bizler elimizden geleni yapacağımıza dair söz veriyoruz.

Tabii her soruna bir çözüm önerimiz ve projemiz olduğunu hatırlatarak, partimizin bu zorluklar karşısında çözüm projelerimizden biri olarak, duyurduğu büyük projesi ‘Eğitim Destek Banka Kartı’ ndan bahsetmek isterim.

Velilere temin edeceğimiz Eğitim Destek Banka Kartı ile öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını kendi tercihleri ile karşılayabilmesini amaçlamaktayız.

Her eğitim-öğretim dönemi başında, hanedeki öğrenci sayısı ve ihtiyacı oranında Eğitim Destek Banka Kartı’ na TL desteği yüklenmesi planlanmakta ve bu sayede materyal eksiklerinin en aza indirilip, öğrencilerimizin alacağı eğitimin kalitesinin arttırılmasına yardımcı olacağız.

‘Yapay Zeka’ kullanarak ihtiyaç sahibi aileleri ve ihtiyaç duyulan harcama miktarları belirlenecektir. Bu sayede kamu kaynaklarını ileri teknoloji ışığında doğru ve israfa yer vermeyecek biçimde kullanacağız. Aynı zamanda, her öğrencimizin ihtiyacına göre destek almasını sağlayarak, fırsat eşitliğinin önündeki engellerden birini de kaldırmış olacağız.

RAMAZAN AVA
DİYARBAKIR KAYAPINAR İLÇE BAŞKANI