DİYARBAKIRLI YAZARDAN DEM PARTİ'YE "ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ" TEPKİSİ
Dem Parti'nin, Diyarbakır Valiliği'nin yasaklama kararına ve provokasyon uyarısına rağmen 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır'da yapmak istediği yasa dışı miting düzenleme ısrarı nedeniyle "kaos dolu eski yıllara dönme " endişesi hakim.
Diyarbakırlı araştırmacı- yazar Mustafa Kemal Akıncı, bu durumu 'iç savaş çığırtkanlığı " olarak değerlendirerek Dem parti ve bileşenlerine sert tepki gösterdi.

Dem Parti'nin yasak kararına rağmen düzenleyeceğini açıkladığı ve sokak sokak gezip vatandaşları davet ettiği Abdullah Öcalan'a özgürlük mitinginin taşıdığı riskler için yazı kaleme alan araştırmacı- yazar Mustafa Kemal Akıncı, bölgede yeniden kaos ortamı oluşturulmak istendiğine dikkat çekti , Dem Parti ve mitingin diğer bileşenlerini sert sözlerle eleştirdi.
Akıncı'nın yazısı şöyle;"
Abdullah Öcalan seçilmiş ya da meşru bir lider değil! #SelahattinDemirtaş için böyle bir miting yapılsa, anlarım. Zira ideolojimiz zıt olsa da, seçilmiş ve meşru bir liderdir #Demirtaş …
Ama “Apo’ya Özgürlük” martavallarını anlayamıyorum.
Diyarbakır’ın çekilmez trafiğini daha da kasmaya, bu ekonomik krizin ortasında şehri ve ülkeyi daha çok germeye, “iç savaş” çığırtkanlığı yapmaya teşebbüs etmeye, polisle çatışma ihtimaline ve halka korku pompalamaya gerek var mı?!
Provokasyona da sabotaja da açık bir miting düzenlemek, hangi aklın ürünü! Merak ettim…
25 yıllık ada sendromu artı cezaevi psikolojisi ve öncesinde de yurtdışı… Yani yaklaşık 40 yıldır toplumdan uzak kalmış Apo’nun çözüme ya da toplumsal uzlaşıya ne faydası olacak?! Allah için…
Hangi akan kanı yerine getirecek?.. Hangi mezar taşının kimyasını değiştirecek?.. Hangi şehit ailesine hitap edecek?.. Hangi tabutun çivisini söküp hangi kefeni yırtacak?.. Hangi Kürt’ün kalbinde yer edinecek?..
Hangi örgütün ya da partinin liderliğini yapacak?.. Hangi sıfatla, hangi ünvanla, hangi kimlikle Kürt Sorununu hükümetle konuşacak ve çözecek?..
Adil ve makul olalım mı!
Ütopik değil, kaotik bir düşünce bu.
Umarım miting esnasında, öncesinde ve sonrasında kötü sonuçların müsebbibi olmazlar…
Rabbim kadim şehrimizi, yüce milletimizi ve ulu devletimizi muhafaza eylesin."