DR. ERDOĞAN YILDIRIM SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN MESAJ PAYLAŞTI

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI
DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN ‘22 ARALIK SARIKAMIŞ HAREKATI’ KUTLAMA  MESAJI

Sarıkamış Harekatı, 2 Aralık 1914'te başlayıp 15 Ocak 1915'e kadar Allahuekber Dağları’nda devam eden, Rus kuvvetlerine karşı yapmış olduğumuz ve sonuçları itibarıyla tarihimizin kahramanlık destanlarındandır. Allahuekber dağları, 37 bin şehit verilerek aşıldı ve Sarıkamış kuşatıldı. Sarıkamış kuşatma harekatı aşırı soğuk ve açlık yüzünden, hedef ele geçirilemeden, 5 Ocak 1915'de sona erdi. Osmanlı Ordusu bu dağlarda, 60 bini donma sonucu tam 78 bin şehit verdi. Rus birlikleri de bu savaşlarda 32 bin askerini kaybetti .


Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir.  Bu harekât bizlere Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz olabilecek en zor koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele etmişlerdir.  Sarıkamış Harekatı, 1. Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı İmparatorluğu tarafından Rusya'ya başlatılan harekat olarak bilinmektedir. 
Sarıkamış Harekatının amaçları arasında 93 Harbinde kaybedilen toprakları geri almak ve Bakü Petrollerine ulaşıp Alman sanayisine katkı sağlamak amaçlanmıştır.


Bu duygu ve düşüncelerle, 22 Aralık 1914'de “Bugün bizden vatan razı olacak; nefer şehit, ordu gazi olacak. ” sözleri ile şehadete yürüyen Sarıkamış şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.

KAYNAK : yeniturkiyemgazetesi.com
mail: seyfettindza@gmail.com
Tel : 05525675336