Edirne’de önceki gün yağan dolu, çeltik tarlalarını vurdu. Edirne’nin İpsala, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik ekili alanlarda dolu yağışı nedeniyle zarar meydana geldi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Zor durumda olan Trakya çiftçisini bu kez de dolu vurdu. 12 Ekim 2021 günü sabaha karşı düşen şiddetli dolu yağışı Edirne’de çeltik üreticisinin canını yaktı. Bölgemizde daha önce yapmış olduğumuz çalışmalardan almış olduğumuz bilgilere istinaden başak halinde topraktayken yine dolu düşmüştü. Doludan oluşan mantar hastalığı nedeniyle verimin düşük olacağı çiftçimiz bizlere bildirmişti. İktidar bu olayı “Oldubittiye getirilerek” açıklanan çeltik fiyatlarında bunları görmemezlikten gelmiştir. Her zamanki gibi bedeli üreticinin sırtına kalmıştır. Bu mağduriyeti yaşayan çiftçilerimize bugün bir yenisi daha eklenmiş oldu” dedi.

Tarlalarda Yüzde 80’e varan zarar oluştuğunun altını çizen İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Sahadan almış olduğumuz bilgilere göre dolunun düştüğü alan yaklaşık 25-30 bin dönüm arazi ve bu arazilerde  %50 ile %80 arasında zarar var. Buradan yetkililere sesleniyorum. Edirne’nin İpsala, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik ekili alanlara vuran dolu zararları bir an önce tespit edilerek bölge “afet bölgesi” ilan edilerek çiftçinin zarar ziyanı karşılanmalıdır. İktidar sigorta şirketlerini savunacağına vatandaşın yanında olmalıdır. Çeltik üreticilerinin içerisinde bulunduğu mağduriyetin takipçisi olacağımızı buradan beyan ederek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gereğinin yapılması için her türlü girişime bulunacağımızı ifade etmek isterim. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.