Emekli Öğretmen Yusuf Kurt, ADD Samsun'a Bağışta Bulundu

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin, 29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümünü nedeniyle düzenlediği gecede duygusal anlar yaşandı. ADD'ye bağış yapan emekli öğretmen Yusuf Kurt'a 'onur plaketi' verildi.
29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümünü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi'nce program düzenlendi. Geceye; CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri ve ADD üyeleri katıldı.
Vals ve Zeybek gösterisi ile başlayan gecede, ADD Korosu müzik ziyafeti sundu. 99. yıl pastasının kesildiği gecede katılımcılar çalınan müziklerin eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.


Gecenin en önemli anı ise emekli öğretmen Yusuf Kurt'un ADD'ye yapmış olduğu maddi bağış nedeniyle ödüllendirildiği sıradaydı. ADD'nin burs verdiği öğrenciler için öğretmenlik hayatı boyunca biriktirdiği parayı ADD Samsun Şubesi'ne bağışlayan Yusuf Kurt, geceye katılan davetlilerden büyük alkış aldı. Duygusal anların yaşandığı esnada ADD Samsun Şubesi Dr. Işık Özkefeli, Yusuf Kurt'un elini öperek, 'teşekkür plaketi' sundu.

ADD Samsun Şubesi Dr. Işık Özkefeli, gecede şu konuşmayı yaptı; "1923'ten sonsuza, bizi hep yücelterek, aydınlığa, çağdaşlığa taşımanın onurlu adı olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularının ve milli mücadele kahramanlarının manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği ve en büyük bayram ilan ettiği; bağımsızlığımızın, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, hukukun teminatı olan Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Haklıyız, inanıyoruz ve kazanacağız. Çocuklarımıza, Cumhuriyet kazanımlarının yeniden hayata geçirildiği demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına dayanan tam bağımsız bir Türkiye bırakmak zorundayız. Çocuklarımızın mutlu yarınlarıdır Cumhuriyet. Gençlerimizin; dünüyle, bugünüyle gurur duyacakları, geleceğe umutla bakacakları, yurttaşı olmaktan onur duyacakları yeniden, "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım" diye özgüvenle haykıracakları bir Türkiye'yi hep birlikte yaratmalıyız."