Başak Polat: Emet Çağlar kimdir kısaca okurlarımıza tanıtalım.
Emet Çağlar: Emet Çağlar Konya Doğumlu 29 yasında 3 kız kardeşin en küçüğüdür.Aynı zamanda psikoloji 2.Sınıf öğrencisidir. Yaklaşık on yıldır bu sektörün içindeyim, aynı zamanda uzman eğitmenim ve bu alanda birçok kişiye eğitim verdim ve sektöre işin ehli bireyler kazandırdım. Usta Öğreticilik belgelerini tamamlamış ve güzellik sektöründe ki tüm işlemlere hakim bir iş kadınıdır. İşini aşkla yapan bir kadın olduğu için danışanlarının ne istediğini anlayabilme ve memnun etme çabasından dolayı psikoloji okumaya baslamıştır. Aynı zaman da üretken bir kadın olup EC kozmetik markasının üreticisidir.


Başak Polat: Emet Çağlar Estetik ve Güzellik merkezi danışmanlarına ne gibi hizmetler vermektedir?
Emet Çağlar:Merkezimizde Lazer Epilasyon, Bölgesel İncelme,Cilt Bakımı Protokolleri, Dudak Vitamini,Kalıcı Makyaj,Selülit Bakım, İpek Kirpik, Lifting, Protez Tırnak-Kalıcı Oje Em-Slim ve Çatlak Bakımı hizmetleri sunmaktayız.


Başak Polat: Bir güzellik uzmanı olarak yapmaktan en çok zevk aldığınız uygulamalar hangileridir?
Emet Çağlar:Sonuç Odaklı İşlemleri seviyorum.Cilt Bakımı Protokollerini zevk alarak yapıyorum.

Başak Polat: Lazer Epilasyonda kıllar ne zaman tamamen biter?
Emet Çağlar: Ahh ahh bu soruyla o kadar cok karsılasıyoruz ki çünkü sektörde çok vaatlerde bulunan yerler görüyoruz. Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.


Başak Polat: Ne kadar zamanda bir cilt bakımı yaptırmalıyız? Cilt bakımı elzem mıdır?
Emet Çağlar:Cilt bakımı kişinin cilt yaşına ve yapısına uygun şekilde 21 gün aralıklarla en az ayda 1 kere yaptırılmasıdır. Çünkü makyaj, kir, toz, dış etkenler vb. zamanla ciltte birikir. Günlük cilt bakımları da derin bir temizlik için yeterli olmayabilir. Bu nedenle medikal cilt bakımı düzenli olarak sürekli yaptırılmalıdır.


Başak Polat: Başarılı bir kadın olarak başarınızı borçlu olduğumuz unsurlar nelerdir? Sizi rol model alacak kadınlara neler önerirsiniz?
Emet Çağlar:Öncelikle bireyin kendisini iyi tanıması gerektiğine inanıyorum. Hata yapmaktan korkmayıp bunları tecrübeye dönüştürüp kaldıkları yerden devam edebilmelidirler.Yaşadığım her durumu pozitife çevirmek için elimden geleni yaptım. Klişedir belki ama istikrar önemlidir. En son olarak söyleyeceğim şudur ki kimse hayallerinden vazgeçmemelidir. Aynada baktıklarında gördükleri kadına inansınlar onlara hiç kimse inanmasa bile. :))

 

Başak Polat: Hayatınızdaki gücünüz nedir?
Emet Çağlar: Hayatım boyunca çok zorluklardan geçtim ve bir çok şey ile imtihan oldum. İnsan bunlarla savaşırken anlıyor ki en önemli şey aile. Biz annemizi çok genç kaybettik bu yüzden benim en büyük destekçilerim ve güvenim ablalarımdır. Diyeceğim şu ki; güvendiğiniz ailem dediğiniz insanlara sahip çıkın .

Son olarak söylemek istedikleriniz?
Denemekten asla vazgeçmemek gerek. Başarısızlık kabul edilebilir ama denemeyi bırakmak kabul edilemez.
Hayat tesadüflerle ibaret değildir. Çaba istek ve inanca aşıktır BAŞARI!


Emet Çağlar iletişim bilgileri: Yazır mah Fadıl sok no:16/A Selçuklu/KONYA