Yazar, akademisyen ve masal terapisti Emine Yaltı’nın yeni kitabı Karga Kingo ‘Sevgi Peşinde’ minik okurlarla buluştu. Hayata minik bir karganın meraklı gözleriyle bakan keyifli kitap okurlara sevgi, aile olmak ve farkındalık adına yeni şeyler söylüyor...

Emine Yaltı’nın minik okurlara Karga Kingo aracılığıyla sevgi, aile olma ve farkındalık yaratma konularında keyifli bir hikaye anlatan kitabı Karga Kingo ‘Sevgi Peşinde’, Talker Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı. Yakın zamanda bir seriye dönüştürülmesi planlanan kitabın pedagojik değerlendirmesi Psikolog Berk Omay tarafından yapıldı. Karga Kingo’nun birbirinden renkli çizimleri ise Tuba Burdurlu imzasını taşıyor.

Yazar, akademisyen ve masal terapisti Emine Yaltı’nın anne babalar için gerçek bir başucu kitabı özelliği taşıyan kitabı Karga Kingo, 4+ yaş grubuna sesleniyor.

“Aslanlar, kaplanlar, maymunlar, ip cambazları... Daha birçok gösteri izledik. Eve doğru yürürken bir yandan Lina’nın elmalı şekerini gagalıyor, bir yandan da kendi kendime düşünüyordum. Bu hayvanlar evlerinden uzakta, dünyayı gezip, çocukları mutlu ediyorlar. Acaba kendileri de mutlu oluyorlar mı? Yaptıkları işi seviyorlar mı?.. Filin hüzünlü bakışları aklımdan çıkmıyordu.”

Emine Yaltı:

Çok sevdiği İstanbul’da doğdu ve büyüdü. Karga Kingo’yu yazarken, sihirli ve gizemli dünyalarına doğru çıktıkları yolculuklarda çocukların yanlarında olabilmek adına ‘masal ve hikaye terapisi’ eğitimi aldı. Bu alandaki çalışmalarını akademik düzeyde sürdürüyor. Doğayı, hayvanları ve en çok da çocukları seviyor.

 

 

Emine Yaltı’nın yeni kitabı Karga Kingo ‘Sevgi Peşinde’, Talker Kitap etiketiyle raflarda, odakkitap.com, bkmkitap.com, kitapsepeti.com ve tirtilkids.com, Minoa Bookstore - Cafe'lerde Alkent & Akaretler adreslerinde!