Zafer Partisi tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğine birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Düzenlenen etkinlikte engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları dile getirildi. Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Kihtir yaptığı konuşmada engellilerin evde bakım aylığının bağlanmasında yaşadığı problemleri dile getirdi. Kihtir; “Türkiye’de yaşayan yaklaşık 12 milyon engelli vatandaşlarımızın engellilerin en büyük sosyal ve erişebilirik sıkıntıları 2000/5 yılında mevcut iktidar tarafından çıkartılan 5378 nolu Engelliler yasasının 3 .maddesi olan erişim hakları yaklaşık 17 yıldır ertelenmektedir mevcut yönetim tarafından.

2828 evde bakım aylığı 2022 engellilerin aylık bağlanma esasında ciddi sorunlar bulunmakta, buna bağlı olarak engellilerin sağlık raporu yönetmenliği sıklıkla değişmekte, engellilerin temel problemlerini yaratmaktadır.”ifadesini kullandı.

Hükümet Engelli Mültecilere Daha Çok Kucak Açmıştır

Dr. Tuğrul Kihtir hükümetin engelli mültecilere desteğinin tam olduğunu ifade etti. Kihtir; “Türkiye’deki yaklaşık 12 milyon engelliye gereken özeni göstermeyen hükümet ve yandaşları iltica eden ve yaklaşık sayıları 100 binleri bulan engelli olarak irtica etmiş Suriye, İran, Irak ve Afgan engelli mültecilerine daha çok kucak açmıştır.”dedi.