Ergani Öğretmen Evi  Ruhsatsız Yapısı İle Gündemde

sonhaberlerim.com'daki habere göre Ergani Öğretmen Evi bahçesinde yasal olarak çekme payı olarak belirlenen alana baraka tarzında bir yapının yapıldığı iddia edildi. Yapının, incelendiğinde mevzuata uygun olmadığı ve gerekli yasal izinlerin alınmadan, keyfi bir tutumla yapıldığı bilgisi de iddialar arasında. Bu yapının yemek üretmek için uygun olmadığı ve gerekli yasal izinler alınmadan yapıldığı da iddialar arasında.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde faaliyet sürdüren Öğretmen Evi’nin bahçe kısmında bulunan ve çekme payı olarak adlandırılan, tamamen sağlıklı bir yapı olmaktan uzak, imara aykırı kaçak bir yapıyla gündemde.

Kaçak yapı olduğu iddia edilen ve Öğretmen Evi’nin bahçesinde yer alan bu yapı için daha önce dönemin yetkili kişileri tarafından soruşturma konusu yapıldığı öğrenilirken, soruşturmanın akıbetinin şuanda ne durumda olduğu ise kamuoyunun malumu.

İşin uzmanından edilen bilgilere göre yemek üretilecek alanların Tarım İl veya İlçe müdürlüklerinden Gıda Üretim İzin Belgesi(İşletme Kayıt Belgesi) ve İşyeri Açma Ruhsatı (GSM) ruhsatlarının alınması zorunlu olduğu öğrenilirken bu belgelerin alınabilmesi için yapılan veya yapılacak yapının kaçak olmaması ve imara aykırı olmaması gerektiği öğrenildi.

Kamuoyunun en çok merak ettiği konuysa 6 bin çocuğa yemek verilecek bu yapının ne kadar sağlıklı olduğu ve yasaya uygun olup olmadığı konusudur. Ayrıca önümüzdeki süreçte olması muhtemel bir zehirlenme vakasının yaşanması halinde bu konuyla alakalı olarak kimin muhatap alınacağı ve bu işletmenin kimin talimatıyla yapıldığı ise merak konusu. (SON HABERLERİM.COM HABER MERKEZİ)