Bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Favori Lezzetler Ödülleri’,  Tuncay Tapar’ın ev sahipliğinde Elite World Hotel Asia’da geçtiğimiz akşam görkemli bir törenle sahiplerini buldu...

“Benim Favori Lezzetim” temasıyla gerçekleşen ödül törenine yeme-içme dünyasının önde gelen firmaların temsilcilerinin yanı sıra sanat ve siyaset dünyasından birçok ünlü isim de katıldı. Dünyada sadece 3 kadın şeften birisi olan Özlem Mekik ve Gökay Kalaycıoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı gecede Zeynep Mansur, Erhan Yazıcıoğlu, Zeliha Sunal ve Ebru Keskin gibi ünlü isimler göze çarptı. Gecede ‘Wobble’ şarkısıyla ‘Yılın En İyi Yabancı Şarkısı' ödülüne layık görülen Ebru Keskin, Ukrayna bayrağının renkleri olan mavi ve sarı tonlarında bir elbise giyerek dikkat çekti. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek isteyen Keskin, “İsyanla söylüyorum şiddete hayır - kötülüğe hayır, savaşa hayır! Dünyamıza sahip çıkalım sevgi, dua, pozitif enerjiyle. Wobble şarkısını pandemi döneminde insanlarla o enerji ve mutluğu paylaşmak için yapmıştım. Ödüle layık görülmesinden mutluluk duydum” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Londra Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Erhan Yazıcıoğlu “Bu kadar ödülü nereye sığdıracağım bilmiyorum. Yaşam boyu ve onur ödülleri bende o kadar çoğaldı ki ben bu ödüller sayesinde ölmeyeceğimi düşünüyorum. 54. yılımda en leziz aktör seçildiğim için de teşekkür ederim. Bunca yıldan sonra Londra’dan gelen değil Türk Kültür ve sanatına önem verenlerden gelecek bir kutlama beni minnet duygularıyla sarıp sarmalayabilirdi. Bu biraz eksik kaldı. Umarım önümüzdeki günlerde bu açığı kapatırlar sevgili büyüklerimiz” diyerek sitemde bulundu. Elinin lezzetli olduğunu açıklayan ünlü sanatçı, “Lahana dolmadan karides güvece kadar hepsini yaparım. Mangalda da üstüme yok” dedi. Will Smith’in, Oscar törenine damga vuran tokat olayıyla ilgili Yazıcıoğlu, “Bunların ben gerçek olduğuna inanmıyorum. Nasıl Oscar töreni bir kurguysa bunlarda bir kurgu. İnsanları başka yöne çekmek. Kafaları meşgul etmek için kurguluyorlar bizi ve bütün dünya insanlarını. Bizlerde piyon olarak rolümüzü oynuyoruz” diyerek farklı bir yorumda bulundu.