Türkiye’de görev süresi sona eren Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’ye veda töreni düzenlendi. Törende Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya Japonya Büyükelçisi Ödülü takdim edildi. Güler Sabancı, “Büyük bir başarıyla sürdürdüğümüz iş birliğimizde önemli payı olan Sayın Büyükelçi Kazuhiro’ya, Türkiye’de geçirdiği süre boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kendisine Avustralya’daki yeni yolculuğunda başarılar diliyorum.” dedi.

 Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Japonya Büyükelçilik Rezidansı’nda düzenlenen Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’nin veda törenine katıldı.

 Törende konuşma gerçekleştiren Büyükelçi Suzuki, Güler Sabancı’nın iki ülke arasındaki ikili ticari ve ekonomik bağları güçlendirecek çalışmalar yaptığını kaydederken kültürel alanda da katkılarına değinerek, “Güler Sabancı, Kırşehir’de büyük bir arkeolojik alan olan Kaman Kalehöyük’te bulunan Prens Mikasa Vakfı’nın çok aktif bir yönetim kurulu üyesidir. Bu, imparatorluk ailemizin adını taşıyan dünyadaki tek Japon vakfıdır. Sabancı, Vakfın 2017 yılındaki kuruluşundan bu yana faaliyetlerinin özel bir destekçisi olmuştur.” dedi.