Hani’de Seçim Bürosu Açılışı Mitinge Döndü

Ak Parti Hani Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Kayhan’ın Seçim Bürosu için düzenlediği açılış töreni mitinge döndü. Milletvekillerinin verdiği destek mesajları ve Kayhan’ın etkili konuşması kalabalık tarafından sık sık sloganlarla kesildi. Yoğun katılım fotoğraf karelerine yansıdı.

AK Parti il teşkilatının ilçe ilçe yaptıkları seçim bürosu açılışları ve tanıtımlarının son durağı Hani ilçesi oldu.
İl milletvekilleri,MKYK Üyesi, Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve üç kademe teşkilatlarının katılımıyla gerçekleşen açılış programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Hani Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Kayhan’ın konuşmasıyla başlayan ve iki saate yakın süren açılış programında heyecan hiç eksilmedi. Ara ara sloganlarla konuşması kesilen Fatih Kayhan’ın üç dilde birden selamlama ve teşekkür konuşması yapması dikkati çekti.

 

Bizim Yoldaşımız Millettir…

Konuşmasında doğup büyüdüğü Hani ilçesine her durumda ve şartta hizmet etmekten keyif aldığını belirten Kayhan; Benim tek bir hayalim var. Doğup büyüdüğüm ilçeme ,ilçemin güzel yürekli insanlarına hizmet etmek. Millete rağmen siyaset anlayışını benimseyip, talimatla çalışan ,gençlerimizin geleceğini çalmaya yeltenen ;kandan, acıdan ve gözyaşından beslenen zihniyete en büyük cevabı inanıyorum ki 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında Hani’li hemşehrilerim verecektir.

Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır

Konuşmasının devamında Hani ilçesine AK Parti döneminde yapılan hizmetleri ve yeni dönemde yapacakları hizmetleri anlattı.

Gençlere Yönelik Yatırımlar Dikkati Çekti
Başkan adayı Kayhan’ın işsizlik sorununu çözme planından sonra en çok dikkati çeken seçim vaatleri arasında gençlerin varlığı dikkati çekti.


Evlenmek isteyen gençlere yönelik çeyiz destek paketi, halk kütüphaneleri,gençlik merkezleri ,her mahalleye saha ve üniversite kazanan öğrencilere verilecek maddi destekler ve burslar alandaki gençler tarafından sık sık alkışlandı.

Ulaşılabilir Bir Belediyecilik Anlayışıyla,Hep Birlikte Yöneteceğiz

Bizim belediyecilik anlayışımız da milletle aramızda başka kimse yoktur. Her mahallenin,her hanenin başkanı olacağım. Kuyular mahallemizdeki Ali dayımız da bize istediğinde ulaşacak, Kaledibi’nde ki Ayşe teyzemiz de.
Konuşmasının sonunda alanı doldurup bu günde kendisini yalnız bırakmayan tüm vatandaşlara Zazaca , Kürtçe ve Türkçe teşekkür eden başkan Kayhan açılışa katılan tüm kadınların gününü kutlamayı da unutmadı.


HANİ’yi Kapı Kapı,Sokak Sokak Gezeceğiz
Milletvekili Suna Kepolu; başkan adayı Fatih Kayhan’ın HANİ hayalinin en büyük şahidi benim. Onun bu memlekete neler yapmak istediklerini biliyorum. O zaman da söz verdim . İlçeyi kapı kapı dolaşıp hayalimizi ve hikayemizi anlatacaz. Sizden tek isteğim bu kardeşinize güvenmeniz ve destek vermenizdir. Biz üzerimize düşen her düşen herşeyi yapacağız.

Tanımadığınız,Derdinizi Anlatamadıklarınıza Oy Vermeyin
Konuşmasına AK parti döneminde HANİ’ye yapılan hizmetleri anlatmakla başlayan Mehmet Galip Ensarioğlu;bunların hizmet gibi ,millet gibi, Kürtlük gibi dertleri yok. Yıllarca insanların duygularını istismar ederek, mağdur rolüne bürünen bu zihniyetin insanımızı mağdur etmekten başka bu topluma bir faydası olmamıştır. Mecliste görev yapmama rağmen iki üç tanesini anca tanıdığım vekillerini siz yolda görseniz tanımazsınız sizi kandırmalarına fırsat vermeyin. Konuşmanın devamında büyükşehir adayı Serra Bucak ‘ın tweetlerini göstererek bunlar hem devletin hem de ailenin varlığına düşman bunlar istiyor ki cinsiyetsizlik olsun. Bunlar bizim örfümüzde, inancımız da olan herşey düşmanlar.
Ben Dicleli olduğum kadar Hani’liyim diyen Ensarioğlu Fatih kardeşime desteklerinizi bekliyorum ve bu alandan gördüğüm kadarıyla Hani kararını çoktan vermiş zaten.
Daha sonra sırasıyla konuşan milletvekili Sait Yaz, MKYK Üyesi Ali Karakaş ve büyükşehir adayı Halis Bilden projelerini,Ak Parti siyasetini anlatıp vaatlerini sıraladı ve hem büyükşehir hem de ilçe adayı için destek istedi.
Program daha sonra büro açılışıyla son buldu.