Hasenan Aşireti Diyarbakır Derneği Başkanı/Barış Elçisi Hasan Arslan; İsrail-Filistin Savaşına İlişkin Basına Açıklamada Bulundu;
"Bugün, tarihin kara sayfalarına bir yenisinin daha eklendiği bu zor günde, Hasenan Aşireti olarak, vicdanın ve insani değerlerin sesi olmak adına burada toplandık. Filistin’de, Gazzede yaşanan ve tüm insanlık ailesinin yüreğini derinden yaralayan trajik olayları hep birlikte üzülerek takip ediyoruz.

Öncelikle, 7 Ekimden beri müslüman kardeşlerimize yönelik gerçekleşen, masum sivillerin hayatını kaybettiği vahim olayları en sert şekilde kınıyor; yitirilen canların ardından derin bir üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim.

Yitirilen her bir hayat, insani değerlerimizin ve evrensel barışın bir parçasını da götürmektedir. Gözyaşları ve yıkılan hayatlar üzerine inşa edilen politikaların, asla kalıcı ve adil olamayacağının bilinciyle, tüm dünya liderlerini, uluslararası toplumu ve tüm insaniyet dostlarını, yaşanan bu trajedinin karşısında durmaya ve gerekeni yapmaya çağırıyoruz.

İsrail yönetimine sesleniyoruz: Yapılan saldırılar ve masum sivilleri hedef almak, hiçbir politikanın, mazeretin ve kavga sebebinin haklı çıkaramayacağı bir insanlık suçudur. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar... Masum sivillerin üzerine bombalar yağdırmak, tarih boyunca unutulmayacak bir leke olarak kalacaktır. Bu katliamın sorumluları, tarih önünde ve insanlık vicdanında hesap verecektir.

Diyarbakır’dan, Anadolu’nun kalbinden, sorumluluk taşıyan tüm dünya liderlerine sesleniyoruz: Filistin'deki masum sivillerin korunması ve bu trajedinin son bulması adına uluslararası alanda gereken adımları atmaktan çekinmeyin. Yaşanan bu olay, sadece Filistin ve İsrail arasında bir mesele olmanın ötesinde, tüm insanlığın bir meselesidir.

Aynı zamanda, Tüm ülkeleri, bu konuda uluslararası platformlarda gerekli girişimleri yapmaya, bu vahşete karşı duruş sergilemeye ve Filistin halkının yanında olmaya davet ediyoruz.

Hasenan Aşireti olarak, bizler de, bu acı günlerde Filistin halkının yanındayız ve dualarımız onlarladır. Yaşanan bu insanlık dramını unutmayacak, adalet mücadelesinde her zaman mağdurların ve mazlumların yanında olacağız.

Son olarak; yitirilen her bir canın ardından, her bir yıkılan evin ardından, barışın ve adaletin daha fazla kıymetini bilmeli ve bir daha bu tür acıların yaşanmaması için bir arada durmalıyız.

Barış içinde yaşayan bir dünya temennisiyle, hepinize teşekkür ederim."

Hasan Arslan,
Hasenan Aşireti Derneği Diyarbakır İl Başkanı