AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

   Hatay’da deprem soruşturmasında 3 kişi tutuklandı
Hatay'da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 36 kişinin hayatını kaybettiği binanın mimarı ile 99 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın yapı denetim firmasının statik proje ve uygulama denetçisi ve kontrol elemanı inşaat mühendisi tutuklandı.


    Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yıkılması sonucu 36 kişinin hayatını kaybettiği 75. Yıl Apartmanı'nın mimarı ve teknik uygulama sorumlusu R.C. tutuklandI,Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalarını sürdürüyor.

     Bu kapsamda, merkez Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi 75. Yıl Bulvarı'nda yıkılması sonucu 36 kişinin hayatını kaybettiği 75. Yıl Apartmanı'yla ilgili binanın mimarı ve teknik uygulama sorumlusu R.C. (58) gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında Hatay’ın Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi 75. Yıl Bulvarı’nda yıkılması sonucu 36 kişinin hayatını kaybettiği 75. Yıl Apartmanı’yla ilgili binanın mimarı ve teknik uygulama sorumlusu R.C. gözaltına alındı.

    R.C, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

    2 TUTUKLAMA DAHA

99 kişinin hayatını kaybettiği Gökkuşağı Apartmanı ile ilgili yapı denetim firmasının statik proje ve uygulama denetçisi İ.A. ile kontrol elemanı inşaat mühendisi C.C. de bugün gözaltına alındı.

İki şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.