İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, hayvan pazarında “Asıl uğraşan biziz, asıl ülkenin sahipleri biziz ama hak ettiğimiz yerde değiliz” diyerek isyan eden üreticiye, derdini Mecliste anlatacağı sözünü verdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve 25. Dönem Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde hayvan pazarını ziyaret etti.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İYİ Parti heyeti, pazar içeresinde gezerken hayvan üreticilerinin sıkıntılarını ve isteklerini dinledi. Üreticilerin ekonomiden şikayetçi olduğu görülürken, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında durgunluğun yaşandığı ifade edildi.

“Durumlar Darma Duman, Bitik”

Ziyaret sırasında bir üretici ise Milletvekili Yokuş’un “Durumlar nasıl?” demesi üzerine isyan etti. Üretici gidişatın kötü olduğunu belirterek, “Durumlar darma duman... Bitik... Gittikçe kötüye gidiyor. Bir ülkede üretim olmazsa, dış ülkelere bağımlı olarak yaşatılmaya çalışıyorsa, o ülke bitmeye, batmaya, yok olmaya mahkumdur. Asıl uğraşan biziz, asıl ülkenin sahipleri biziz ama hak ettiğimiz yerde değiliz. Uğraşıyorum, mücadele ediyorum ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz” dedi.

Mecliste Anlatma Sözü Verdi

Milletvekili Yokuş ise, üreticinin isyanına kayıtsız kalmadı. Yokuş, Yıldızelili vatandaşın sesinin Meclis kürsüsünden duyulacağını belirterek, “Yarın Mecliste, ‘Yıldızelili çiftçiler şöyle, şöyle diyor’ deriz. Biz diyeceğiz ki sizin avukatlığınızı yapacağız ki ülkemizi yönetenler de dikkate alacaklar. Ben o sözü veriyorum” açıklamasında bulundu.