Hüda Par Erzurum İl Başkanı Değerlendirmeler de Bulundu

Kıymetli şehrimiz Erzurum coğrafi konumu itibariyle kışları soğuk, çetin ve uzun geçmektedir. Bu bağlamda şehrimize gerekli mercilerin gerek yakıt gerek enerji bağlamında pozitif ayrımcılık yapması gerekmektedir.

Ayrıca kışların çetin geçmesi hasebiyle işsizlik sorunları da bir hayli fazladır. Bu işsizlik sorunu ekonomik krizin arttığı şu dönemde Erzurumlu hemşehrilerimizin belini daha fazla bükmektedir. Bunun yanında hazine arazileri halka açılıp hem tarım canlandırılmalı tarım yapan çiftçilerimize tohum gübre sulama gibi destekler sağlanıp onlar teşvik edilmeli ürettiği ürünleri satmaları için pazar alanları oluşturulmalıdır.

Ayrıca büyük baş hayvancılığın yaygın olduğu şehrimizde hayvancılık ile ilgili üreticilere gerekli destek yeteri kadarı ile verilmeli ve satış konusunda özellikle sınır ticareti hususunda ayrıca kolaylık sağlanmalıdır. Devlet üretme çiftlikleri kurularak şehrin kalkınmasına katkıda bulunulmalıdır. Kış turizmine dönük yatırımlar desteklenip teşvik edilmelidir.

Malumunuz 1982 cunta anayasasının yıl dönümünde bulunmaktayız. Üzülerek söylüyorum ki 1982 anayasası ülkemizin gelişmemesi için yapılmış bir anayasadır. Yüce Allah'tan bizlere o günleri tekrardan göstermemesini niyaz ediyorum. Maalesef 1982 anayasası tarım, eğitim hatta ağır sanayinin gelişmemesi için hazırlanmış bir anayasadır. Dönemin darbe cuntası tarafından kurulmuş olan bu anayasa millete giydirilmiş bir deli gömleğidir. 82 anayasası ile kişisel ayrımcılık körüklenmiş insanlar arasında sınıfsal farklılıklar bir hayli belirginleştirilmiştir. Başta başörtüsü olmak üzere bir çok özgürlükler kısıtlanmış kişi hak ve hürriyeti adeta yok sayılmıştır.Bu anayasanın bir an evvel değiştirilip yerine tamamen adil, bağımsız bir anayasa oluşturulmalıdır. Ayrıca yeni anayasa oluşturulurken bağımsız yargı, bağımsız eğitim dikkate alınıp buna göre anayasa oluşturulmalıdır.

2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılının hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler için hayırlı olmasını diliyorum. Fakat ekonomik krizin öğretmen öğrenci ve velilere büyük bir yük olması ve bunun yanında eğitim öğretim masraflarının geçen senelere göre artması sebebi vatandaşlarımızı bir hayli zor duruma düşürmektedir. Adına zorunlu ve ücretsiz eğitim denilen sistemde başta kırtasiye masrafları, servis ücretleri vatandaşımız için büyük bir ekonomik bunalım olup velilerimizi zora sokmaktadır.

Sosyal Devletin gerekliliklerinden birisi olan ücretsiz eğitim tam olarak uygulanmamakta ve halkımıza bu yük dayatılmaktadır. Ayrıca öğretmen yetersizliği bir an evvel giderilmelidir. Milli eğitim bakanlığının atama yaparken adil bir şekilde atama yapması, yalnızca bir tarafa yönelik atama yapmayıp tüm öğretici açığını kapatması gerekmektedir. Bunun yanı sıra okullardaki karma eğitim her geçen gün ciddi sorunlar doğurmaya devam ediyor özellikle liselerde kız arkadaş adı altında yapılan kavgalarda günde bir çok gencimiz ciddi yaralar alıyor.

İmam Hatip liselerinde ise bir kısım öğretmen ve öğrencilerin kılık kıyafetleri bu okulun formatına uymamaktadır. Ayrıca ateist olan öğretmen Hristiyan öğrenci gibi profiller okulun formatına tamamen aykırıdır.

Bu tür olayların denetimlerinin gerekli özenle en hızlı şekilde yapılması gerekmektedir. Bizler Hüda Par olarak bu sorunların gerekli merciler tarafından bir an evvel giderilmesi gerektiğini vatandaşlarımızı bu yönden rahatılmasının elzem olduğu kanısındayız.

Sevgili Erzurum'lu hemşehrilerimiz sizlere şu 5 vaatte bulunuyorum
Bizler size asla yalan söylemeyeceğiz
Size yapamayacağımız şeyin asla sözünü vermeyip sözünü verdiğimiz şeyi yapacağız.

***Asla sizin malınızı yemeyeceğiz.
***Her ne koşulda olursa olsun sizlere adalet ile yaklaşacağız.
***Son olarak ise sizlere hükümdar değil hizmetkar olacağız.
Hüda Par Erzurum il Başkanı
Muhtesin DEMİR