Eğitimli Bakıcı nasıl bulunur?
Yaşlı vatandaşların yatılı bakıcı ihtiyacı her geçen gün artıyor. Ancak yatılı bakıcıların talep ettikleri aylık ücretlerin 25 bin lira seviyesini aşması, vatandaşları saatlik bakım hizmetine yöneltti.



Yaşlı nüfus oranı, son yıllarda dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artıyor. Türkiye'de 65 yaş üzeri vatandaşların nüfus içindeki oranı 2000 yılında yüzde 5,7 seviyesinde olurken, bu oran 2019'da yüzde 9,1'e yükseldi. 2040 yılındaysa, 65 yaş üzeri vatandaşlar nüfusun yüzde 16'sından fazlasını oluşturacak. Bu durum, yaşlı bakımı konusunda talebin artmasına neden oldu. Yaşlı bakım hizmetleri sadece sağlık bakımını değil, günlük sosyal yaşama yönelik talepleri de içeriyor. Ancak son yıllarda, yaşlı bakıcısı fiyatları ciddi oranda yükseldi

Yaşlı bakıcısı fiyatları 25 bin lirayı geçti
Yaşlı vatandaşlara bakım desteği almak isteyen vatandaşlar, özellikle yatılı bakım hizmeti için ciddi rakamlar ödemek zorunda. Devlet tarafından ödenen evde bakım desteği 5 bin liranın üzerine çıksa da, günlük yatılı bakıcıların talep ettiği rakamlar bunun çok ötesinde. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok şehrinde yaşlı bakıcısı ücretleri 25 bin liraların üzerine çıktı

 

 

Bakım ve desteğe muhtaç yaşlı vatandaşların önemli bir kısmının, emekli maaşı ile geçinmesi nedeniyle, bakıcı giderlerini karşılamak gitgide daha zor hal aldı. Özellikle, 7500 lira emekli maaşı alan emekliler için, yaşlı bakım hizmeti almak oldukça zor. Ancak son dönemlerde, bakıma muhtaç yaşlılar için sunulan saatlik bakım hizmeti, yüksek rakamlar ödemek zorunda kalmadan bakım ve destek almayı sağlıyor.
Türkiye’de bir ilk: Saatlik bakım hizmeti
İlgilen Bakım Hizmetleri, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, yaşlılar için bakım hizmetini saatlik olarak vermeye başladı. Böylece yaşlı, engelli veya bakıma muhtaç herkes dilediği kadar hizmet alabiliyor.
Profesyonel yaşlı bakım hizmetleri kapsamında şirket, yaşlıların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarını, aynı zamanda sosyal ihtiyaçlarını gidermelerini sağlıyor. Özellikle, yaşlılarda artan sağlık problemleri noktasında, İlgilen basit sağlık hizmetleri veriyor.

Hizmetler, saatlik olarak da alınabiliyor. Profesyonel ve güler yüzlü bir ekiple hizmet veren İlgilen, sosyal ve sağlık bakım hizmeti, rehabilitasyon, beslenme desteği gibi konularda çözümler içeriyor. Böylece, yaşlıların yaşam kalitesini artırma hedefleniyor. İlgilen çalışanlarının tamamı yaşlı bakım bölümü mezunlarından ya da deneyimli kişilerden oluşuyor.


İlgilen, İstanbul da dahil olmak üzere 20’nin üzerinde şehirde faaliyet gösteriyor. Haftada dört saat yemek ve temizlik hizmeti Aylık yalnızca 3900 TL’ye verilebiliyor. Hizmet saati arttıkça ödediğiniz ücret de aynı şekilde artıyor. Şirket İstanbul için farklı bir ücret politikası izliyor. Belirli koşullarda evde güvenlik kamera hizmeti de ücretsiz verilebiliyor.