İspir'in Parlayan Markası Uluslararası Konferansla Tecrübelerini Aktardı

3'üncü 30 Büyükşehir ve Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Çalıştayı'nda Tarımsal Alanda Girişimcilik ve Sivil Toplum Örnekleri konusunda konuşan İspir Hanımeli Kooperatifi Başkanı İpek Merve Coşkun ; 
Doğuda kurulan ilk kadın kuruluşuyuz dedi. Konuşmasında tecrübe ve kazanımlarını paylaşan Coşkun resmi sosyal medya hesabından ise şu ifadelere yer verdi :  Sevgili Arkadaşlar AgriCities yani Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği 'Yerel Yönetimleri Tarımı Geliştirmek, Kırsal Kalkınma Politikalarını geliştiemek, Tarımsal Faaliyetlerde ki örnek uygulamaları takip etmek amacıyla Cumhurbaşkanımız himayelerinde kurulan Tarım Bakanlığımız ile İşbirliği İçerisinde merkeziİspir'in Parlayan Markası Uluslararası Konya'da olan bir platform. TRT ekranlarında yayınlanan programımız neticesinde Birlik Başkanı Sn. Ömer Lütfi Ersöz başkanımız bizlere ulaştı ve 3. Sü düzenlenen bu Çalıştay'da yer alıp hikayemizi anlatmamızı istediler.
4-5-6 Ekim Tarihleri arasında platforma üye olan Büyükşehirlerin ev sahipliğinde gerçekleşen bu program Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi himayelerindeİspir'in Parlayan Markası Uluslararası gerçekleşti.



Programa 2 gün boyunca eşlik eden Tarım Bakan Danışmanımız Sn. Zeliha DÖNMEZ YALOVA'nın yanı sıra Bölge Valisi, 30 Büyükşehir Belediye Başkanları, 5 Yurtdışı Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Ticaret Borsası Başkanları, Belediyelerin Kırsal Hizmetler Daire Başkanları ve STK alanında İspir Hanımeli Kadın Kooperatifi olarak bizler katıldık.
3 gün boyunca tarım alanında faaliyet gösteren tüm İL, İlçe ve Ticaret Borsalarının yaptığı sunumlar görülmeye değerdi. Kadın Girişimciliği alanında yaptığım konuşmada bölgemizin Tarım da ve hayvancılıktaki gerçek potansiyeli ile eyleme geçirebildiğimiz üretim kapasitesi hakkında bilgi aktarmaya, hangi aşamalar da çok zorlandığımızı ifade etmenin yanı sıra, Tüm ilçemizilede Makina ekipman desteği olabildiği taktirde Makinalı Tarım a geçmenin elzem olduğunu anlatmaya çalıştım.


Lütfen konuşmalarımı iyi niyetli dinleyerek anlamaya çalışın, yaşadığım 4,5 yıllık sürecin yanında, hangi zaman ve zorluklardan bu zamanlara geldiğini dinlediğim ilçemizde (haberiniz oldu olmadı) çok fazla insanla görüştüm, sosyolojik bir takım eksiklerimizin olduğu aşikar, sizlerin evlerinde var olmayan bazı sorunlar başka evlerde yaşanıyorsa o sorunları yok sayamayız öyle değil mi? İnanın ki 3 gündür Ülkemizde Tarım ve Hayvancılık alanında şehirlerimizin geldiği noktayı görseydiniz ne demek istediğimi çok iyi anlardınız. Bizlerin o bölgelerden ve insanından ne farkımız var diye kendi kendimize sorarsak sanıyorum amacımızın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğu sonucuna varırdık şüphesiz. İlçemiz de bu alanlar da çok eksiğimiz var kabul edelim lütfen. Ama böyle platformlarda konuşarak ve samimi olarak aldığımız karşılıklarla Ülke'mizin kalkınması için kurulan bu yapılar bizlere kucak açıyorlar zaten. Yeter ki bizler birlik içerisinde toplu olarak konuşmayı başaralım. Değişmek ve gelişmek bu kadar da zor olmamalı. Bir çok Ziraat Mühendisi ile tanıştık, ilçemizin toprak analizinin ihtiyacı olduğuna kendilerini bölgemizde ağırlamak istediğimizi ifadelendirdik, özellikle Arıcılık alanında çalışmalar çok heyecan vericiydi. Özet olarak bizim bölgemiz bu tarımsal, hayvancılık ve arıcılık işleri için son derece uygun doğası itibariyle ancak profesyonelliğe çok ihtiyacımız var bunu kabul edelim.
İspir Hanımeli Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri olarak katıldığımız bu muhteşem eğitim organizasyonunda ağırlayan AgriCities ailesine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Sn. Serdar AKÇA beyfendi eşliğinde tüm çalışma arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. AgriCities