Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinden Zehir tacirlerine geçit yok.  Van'dan İstanbul'a gönderilmek üzere kargo kolilerinde 26 kilo eroin, Van'da yakalandı.

Van Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 1-30 Eylül tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda, toplamda 63 kilo 849 gram eroin, 772 gram esrar, 968 gram skunk, 49,98 gram bonzai, 1 kilo 26 gram sentetik uyuşturucu, 1,51 gram kokain, 20 bin 11 ecstasy, 11 sentetik ecza ve 11 kök kenevir ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda 26 kilo eroinin sevkiyatında yakalanan "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama" suçundan şüpheli İ. K, savcılığa verdiği ifadede süreci şöyle anlattı:

Van'da Yakalanan 26 kilo eroin, İstanbul'a gidecekti!

Samimi bir şekilde ikrarda bulunacağım dedi. Olaydan yaklaşık 15 gün önce C.S ismindeki şahıs ile çarşıda ismini hatırlamadığım bir kahvede oturup konuştuk. Benim maddi durumum kötü olduğu için C.S banar bir iş olduğunu, bu işi yaparsam bana 2000 Dolar vereceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Civan bana kaçakçılık işi olduğunu söyledi fakat ben eroin olduğunu bilmiyordum. Daha sonrasında ben Ö.G ile olaydan 2 saat önce yüz yüze görüştüm, ben daha öncesinden Ö.G ile hiç görüşmemiştim, ben Ömer'e bir kolinin olduğunu, götürüp götürmeyeceğini sordum. Ömer de bana koliyi götüreceğini söyledi. Bu koli kargo aracılığıyla İstanbul iline gidecekti.

 Bildiğim kadarı ile Ö.G daha öncesinden C.S ile görüşmüştü. Ben C.S aracılığıyla Ö.G ile yüz yüze görüştüm. Olay günü C.Sancar 'ın ismini bilmediğim akrabası araç kiralamam için bana elden 1000 dolar verdi, ben bunun üzerine K... Rent a Car'dan 3. ST 6... plakalı aracı olay günü kiraladım. Aracı rent a car firmasından teslim aldım ve araç ile Hacıbekir Mahallesine gittim, ben araçtan indim, aracı burada tanımadığım bir şahsa teslim ettim, bu şahıs araca kolileri yükleyip getirdi ve aracı bana teslim etti. Araca kolilere yükleyip bana teslim eden kişiyi 1 gün önce C.S bana göstermişti, ben bu şahıs ile olaydan bir gün önce yüz yüze görüşmüştüm, C.S bu kişiyi göstererek "sana kolileri yükleyip aracı teslim edecek kişi bu kişidir" şeklinde söyledi. Ben daha sonra Ömer ile buluşmak için yola çıktım, Ömer ile daha önceden görüştüğümüz ve buluşma noktası olarak kararlaştırdığımız yere gittim. Ben burada yaklaşık 1 saat boyunca bekledim, daha sonra Ömer 3 tekerlekli kargo aracıyla yanıma geldi, ben de kolileri Ö.G'e teslim ettim.

Uyuşturucu tacirini tarif etti.

Ben C. S isimli şahsın Başkaleli olduğunu biliyorum ve İstanbul'da ikamet ettiğini biliyorum, 1,70 cm civarında, orta kilolu, esmer, kahve rengi gözlü, saçlarının yanları kısa üstü hafif uzun, siyah - beyaz karışık saçlı, 35-40-45 yaşlarında bir şahıstır. Ben bu şahsı 1 yıldır tanırım, kahvede arkadaş ortamında tanıştım, ben bu şahsın anne adı, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi gibi bilgilerini bilmiyorum, bu şahıs benle görüşürken bana bir açık hat getirmişti, ben Civan ile açık hat üzerinden görüştüm, olay günü Civan'ın vermiş olduğu açık hat ben kırarak attım, bu yüzden Civan'ın telefon numarasını veremiyorum. Ben C. S'ı görsem tanırım. Bana elden para veren ve araca koliyi yükleyip getiren şahısları ben tanımıyorum. İsimlerini ve soy isimlerini bilmiyorum, bu şahıslar C.S'ın yönlendirmesi üzerine benimle görüştüler.’ dedi.

Uyuşturucu tacirleri tarafından İstanbul'da Kafe ve barlarda satılacağı düşünülen 26 kilo eroinin sevkiyatında yakalanan i.K tutuklandı.