İZOLLAR AŞİRETİ MEHMET ÖZHASEKİ'DEN ÖZÜR BEKLİYOR

Millet İttifakının önüne gelen herkese Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık verdiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzol Aşiretine seslenip, "Bir parti kurun, nasıl olsa 40-50 bin oyunuz var. 14 bin oyu olana Cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyorlar. Siz 40-50 bin oyunuzla kesin bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakan bakanlıkta siz alırsınız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Talas Belediyesi tarafından yaptırılan 100. Yıl Mesire Alanı'nın açılışına katıldı. Burada konuşan Özhaseki, Millet İttfakına yüklenerek, " "Bir seçim atmosferi içerisindeyiz. Hepinizin bildiği gibi iki tane ittifak var. Birisi Cumhur İttifakı. Bizim ittifakımız içerisinde temel ilkelerimiz var. Biz ittifakta bu ilkeler üzerine anlaştık. Senelerdir de AK Parti'nin ve MHP'nin ortaya koyduğu performanstan siz bunları çok rahat bir şekilde görürsünüz. Bizim temel ilkemiz, bu vatanın bölünmez bütünlüğü. Bizim kutsalımız bayrağımız, ezanımız. Bunlar üzerinde ittifak ettiğimiz için onun dışında her şey bize teferruat gidi geliyor. Kavga yok, kaos yok, pazarlık yok. Karşı tarafta ittifak var, daha kaç adet olduklarını bilmiyoruz. Bizde "inanmayın, insanları da saf yerine koymayın. Bak masanın altında ikide bir kafasını uzatan terörün partisi var. 7'siniz, yalan söylemeyin, ayıp oluyor" diyorduk. Şimdi açık pazarlıklar yapıldı. Ne vaatler verildiyse dışarıya sızıyor. Bu arada Meral ablam bir öfkelendi. Bir boy gitti, iki gün sonra uğradığı saldırılardan geri dönmek zorunda kaldı. Çünkü ABD bir taraftan bastırdı, FETÖ'nün askerleri bir taraftan bastırdı, herkes ayağa kalkınca geri dönmek zorunda kaldı ve U dönüşü yaptı. "2 tane Cumhurbaşkanı yardımcılığı vereceksiniz" diye 2 kişi daha getirdi. 9 oldu" ifadelerini kullandı.

İzol Aşireti'ne seslenen Özhaseki, "Muharrem beye gittiler, "sizin içinizde yokum" dedi. Şimdi önüne rastladığı herkese bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakanlık vererek devam ediyorlar. Geçen gün Kars'taydım. Orada vatandaşa "yerinizde olayım bir parti kurarım, Kemal beyin karşısına giderim, oradan bir Cumhurbaşkanlığı yardımcısı da siz alırsınız" dedim. İzol aşireti size sesleniyorum. Bir parti kurun, nasıl olsa 40-50 bin oyunuz var. 14 bin oyu olana Cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyorlar. Siz 40-50 bin oyunuzla kesin bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakan bakanlıkta siz alırsınız. Gerçekten geldiğimiz durum bu. Acınacak bir durum. Böyle devlet idare edilmez. Böyle devlet adamlığı olmaz" dedi.

İZOL AŞİRETİ'NDEN CEMAL İZOL’UN ÖZHASEKİ’YE CEVABI:

Özhaseki’nin bu sözleri üzerine cevap veren eski Ak Parti milletvekili Zülfikar İzol “Türkiye de 3 milyon sadece Şanlıurfa ilimizde 180.000 nüfusu olan İzol aşireti;Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Adana, Osmaniye, Hatay, Mersin, Elazığ, Tunceli, Konya, Ankara’ya kadar yayılmış düzinelerce derneği ve vakıfları olan çok köklü bir ailedir."dedi.

“BİZLER VATAN-MİLLET SEVDALISIYIZ”

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden İzol "İzol Aşireti; vatanına, toprağına bağlı; ezanına, bayrağına ve milli değerlerine de sahip çıkan bir aşirettir. Aşiretimizin ezeli çoğunluğu da bu görüşü benimsemiştir. Tarihler 14 Ağustos 2001'i gösterdiğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yalnızca 12 dava arkadaşımla; bugün başarılarına başarı katan yolculuğumuzun meşalesini bizler yaktık. Biz zaten Türkiye Yüzyılı'nın en büyük ve en güçlü partisini kurmuştuk. Bizim yolumuz da davamız da sevdamız da bellidir. Hamdolsun! Biz İzol aşireti olarak oyunlara ve pazarlıklara kanmayacak kadar vatan-millet sevdalısıyız” diyerek cevap verdi.
İzol aşireti hakkında söylediği sözler tepkilere neden olurken katıldığı bir programda  İzolluların olayı yanlış anladığını ve onları çok sevdiğini söyleyen Özhaseki "Dün dedim ki urfa'da büyük bir aşiret var İzol aşireti, benim de arkadaşlarım milletvekilimiz de vardı çok güzel insanlar ve vatansever insanlar ben izol aşiretinin yerinde olsam dedim bir parti kurarım  nasıl olsa 50-60.000 oy kesin alır 14.000 oy alanlara Cumhurbaşkanı adaylığı verdiklerine göre; aşiretinden bazı kardeşlerim kırılmışlar dedim ki ya ben sizi orada övüyorum sizi sevdiğim için sizin isminizi veriyorum" sözlerine yer verdi. 

ÖZHASEKİ'YE DİYARBAKIR'DAN SERT TEPKİ GELDİ

Diyarbakır İzol aşiret lideri Halil Rahman Aslan, Mehmet Özhaseki'nin izol Aşiretine dair sözlerine sert tepki verdi.
İzol aşireti adına açıklama yapan Halil Rahman Aslan, şunları söyledi:

''AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin İzol ailesi hakkındaki talihsiz açıklaması olan 'Bir parti kurun nasıl olsa 40-50 bin oyunuz var. 14 bin oyu olana cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyorlar. Siz 40-50 bin oyunuzla kesin bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakan, bakanlıkta siz alırsınız' alaycı sözlerine ve küçümseyici tavrına karşı Bedir Ağa ve Eyyüp Ağa’nın torunu Fethi Ağa’nın oğlu Diyarbakır İzol aşiret lideri Halil Rahman Aslan olarak açıklama gereği duydum.

İzol aşireti çeşitliliği ve renkliliği ile Türkiye mozaiği gibidir. Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış Türkiye de 3 milyonu aşkın ve Diyarbakır’ın Çınar, Bağlar, Kayapınar, Ergani ve Çermik ilçelerinde 60 köyde yaşamlarını idame eden ve sadece Diyarbakır ilimizde yaklaşık 120.000 nüfusu olan vatanına, milletine ve milli değerlerine bağlı Türkiye’nin en büyük ve köklü aşiretidir.

Biz Diyarbakır İzol aşireti olarak siyasilerden Cumhurbaşkanı yardımcısı olma, bakan olma gibi herhangi bir talebimiz olmamıştır. Makamlar için kirli oyunlara ve pazarlıklara kanmayacak kadar vatan-millet sevdalısı olan büyük köklü bir aileyiz. Özhaseki bilmeli ki siyasi bağın geçici, kan bağının ise kalıcı olduğu ve bizler için ailemizin siyaset üstü bir değer olduğudur.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bunları bilmemesi ve büyük İzol ailesini tanımaması manidar ve talihsiz bir söylem ve tutumdur. Talihsizce yapılan bu açıklamalarını şiddetle kınıyor ve Özhaseki’nin tüm İzollulardan özür dilemesini bekliyorum.''

Soru / Yorum : Düğüne bile giderken 40 50 bin kişi katılan Türkiye'nin en büyük aşiretlerinden İzolların seçim öncesi özür beklemesi üzerine gözler seçimde bir etkisi olup olmayacağına çevrildi. Her nekadar konuyla ilgili yanlış anlaşılma olduğunu ifade edilsede , net bir cümleyle özür beklendiği aşiretin ortak beklentisi...

(Fotoğraf: 1 yıl önceki Tam Bana göre Gençlik Festivaline ait)