Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Meclisi'nin Nisan ayı meclis toplantısı 5. Birleşiminde Masur Yavaş’ın Belediyenin"Kabile Belediyesi" olduğunu iddia etmişti. Ankara Mamak Belediyesi’nin CHP’li üyesi Ferat Tokmak ise, belediye meclisi toplantısında; Şimdi kabile üyeleri ne? Bir reisin idaresi altında, kendi akrabası, eşi dostu olan vatandaşlara kabile diyoruz. Yani, anlattığınız o tarif tam da Mamak Belediyesi’ne uyuyor. Büyükşehir’de böyle bir kabile falan söz konusu değil. Görüldüğü gibi kabile üyeleri burada. Başkanın akrabaları başta olmak üzere” demişti.

 Murat Köse, Ankara Büyükşehir Meclisi'nin Nisan ayı meclis toplantısı 5. birleşiminde açıklamalarda bulunmuştu. Köse; Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni "Kabile Belediyesi" olduğunu iddia etti. Köse, "Kabile Belediyesi" tanımladığı şemada yer aldığını iddia ettiği isimleri tek tek açıkladı.

Ankara Mamak Belediyesi’nin CHP’li üyesi Ferat Tokmak ise, belediye meclisi toplantısında; Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yönetimine yönelik “kabile” benzetmesine karşılık verdi. Tokmak, "Ben Büyükşehir Belediyesi’ni araştırdım. Herhangi bir kabile üyesi göremedim ama Mamak’ta da ufak bir araştırma yaptım. Burada baya bir kabile üyesi var, sizin kabilenin üyeleri" dedi

Mamak Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısının birinci birleşiminde, meclisin CHP’li üyesi Ferat Tokmak, Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu Başkan Vekili Murat Köse’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yönetimine yönelik “kabile” benzetmesini eleştirdi.

Murat Köse; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından da "Mansur Yavaş Kabilesi" olarak tanımladığı ekipte yer aldığı iddia edilen isimleri paylaştı. Murat Köse, söz konusu paylaşımlarda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Yükselciler", "Servetçiler" ve "Fırsatçılar" olarak tanımladığı üç grup tarafından yönetildiğini savundu. Murat Köse'nin, Twitter hesabından paylaştığı isimler ve isimler hakkındaki iddiaları şöyle:

"YÜKSELCİLER" Yüksel Arslan (Özel Kalem Müdürü) "Ertan Işık (CHP'li 'çakma ülkücü' meclis üyesi)" "SERVETCİLER" "Servet Avcı (Mansur Yavaş'ın Başdanışman)" "Atilla Çelik (Sözde İYİ Parti'li meclis üyesi Mansur Yavaş'ın hemşerisi)" "Halil İbrahim Yılmaz (ATO Baskan Yardımcısı-Kent Konseyi Başkanı- Mansur Yavaş'ın maaşlı danışmanı)" "Halil İbrahim Sarı (Mansur Yavaş'ın 40 yıllık yol arkadaşı- A.B.B. şirketi BELKA Genel Müdürü)" "Emre Özmen: Mansur Yavaş'ın yaveri" "Mustafa KOÇ (ABB de zabıta daire başkanı)"

Tokmak, Köse’nin bu ifadelerine şu karşılığı verdi

"Sizin bir konuşmanız var Büyükşehir Belediyesi’ndeki başkan ve kabile üyeleri ile ilgili… Bir iftiranız var, bir söyleminiz var. Şimdi kabile üyeleri ne? Bir reisin idaresi altında, kendi akrabası, eşi dostu olan vatandaşlara kabile diyoruz. Ben Büyükşehir Belediyesi’ni araştırdım. Herhangi bir kabile üyesini göremedim Ama Mamak’ta da ufak bir araştırma yaptım. Burada bayağı bir kabile üyesi var, sizin kabilenizin üyeleri. Birkaç tane örnek vermek istiyorum.

Mesela, Murat Efe şirket müdürü, bu kayınçonuzmuş. Mehmet Duran, Özer Kalem müdürünüz, yeğeninizmiş. Metehan Güler AYKOME’de birim sorumlusu, ablanızın oğluymuş. Yine kabile üyelerinizden Yaşar Paça’nın kabile üyeleri bunlarda; Selahattin Paça çevre ve korumada, oğlu. Fırat Bey işletme müdürü, damadı; Muhittin Göngör de Merve Keskindemir’in yeğeni, belediyede çalıştığını gördük. Yani, anlattığınız o tarif tam da Mamak Belediyesi’ne uyuyor. Büyükşehir’de böyle bir kabile falan söz konusu değil. Görüldüğü gibi kabile üyeleri burada" demişti…