AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

     T.C. Kimlik numarasını ezberleme şekliniz zeka türünüzü ortaya çıkarıyor.

    T.C. Kimlik numarasını  ezberleme şekli zekaya dair yolları da sunabiliyor. Bu ezberleme faaliyeti bellek ve dikkatin arttırılması için etkili bir yol olarak kabul ediliyor. 


T.C. kimlik ezberleme biçimleri şu şekildedir:

2+2+2+2+2+1
2+3+3+3
2+3+2+2+2
2+2+2+2+3
3+3+3+2
3+2+2+2+2
3+3+2+3
3+2+2+2+2
4+4+3
4+3+2+2
4+4+3

 

Dilbilimsel ve Matematiksel Zeka (2+2+2+2+2+1)

Kimlik numarası bu şekilde ezberleyenler, dilbilimsel ve kapsamlı zekalarının ön planda olduğu gösteriliyor. Sözcüklerle ve sayılarla araları oldukça iyi. Yazma, anlam çıkarma, etkili konuşma gibi yeteneklere sahipler. Aynı zamanda matematik işlemleri de kolay bir şekilde çözülebilir.

Sosyal ve Görsel Zeka (2+3+3+3)

T.C. Kimlik numarasını bu tarz ezberleyenler, yüksek hayal gücüne ve görsel zekaya sahiptirler. Sanatsal yaratıcılıkları ile ön plana çıkarlar. Boşluklarda bile yol-yön bulabilme yeteneği vardır. Resim yapma, heykelcilik gibi faaliyetler göstermezler.


Analitik Zeka (2+2+2+2+3)

Bu zeka tipine sahip olanlar, kimlik numarasını ezberlerken düşünmeden kullanırlar. Klasik IQ testlerinde başarılı olabilirler. Matematiksel problemler ve karmaşık düşünce yapısı konusunda ustalıkla başa çıkılabilirler.

Müzikal ve Dilbilimsel Zeka (3+3+3+2)

Kimlik numarası bu şekilde ezberleyenler, müzikal ve dilbilimsel zekaya sahiptirler. Müziği anlama, ritimleri ve seslerini düşünme konusunda iyiler. Aynı zamanda dil kullanmama yeteneği gelişmiştir ve ifade etme konusunda başarılıdırlar.


Matematiksel ve Sosyal Zeka (3+3+2+3)

Bu zeka türüne sahip olanlar, kimlik numarasını ezberlerken analitik düşünmeden çalışmayı aynı zamanda sosyal becerilere de sahiptirler. Parçaların bir araya getirilmesi ve sonuç çıkarma işlemleri başarılıdırlar

Sorgulayıcı ve Sportif Zeka (4+4+3)

Kimlik numarasını bu şekilde ezberleyenler, her şeyin nedeni-sonuç ilişkisi olduğuna inanıyorlar. Merakları sayesinde onun bakış açısına yönelirler ve olayların çözümünde başarılıdırlar.