Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç,  ilçe gençlerini kötü alışkanlıklardan korumak ve sağlıklı bireyler yetişmesi için Spor Müdürlüğüne bağlı Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nü aktif hale getirdi. Futbol, Voleybol, Güreş, Bisiklet, Halter ve Tenis başta olmak üzere bir çok branşta sporcu yetiştiren Döşemealtı Belediyesi, Yaz okullarında ise binlerce gence kurs imkanı sağladı. İlçede faaliyet gösteren Amatör Spor Klüpleri ve okul takımlarına da malzeme desteği veren Başkan Genç, kendi kulübü bünyesinde ki sporcuların aldığı sayısız şampiyonluk ve derecelerle de adından söz ettirdi.

GENÇLİK MERKEZİ VE TENİS KORTLARI

Amatör spor ve sporcuların her zamanda yanında olan Başkan Turgay Genç, ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Gençlik Merkezi’ni tamamlayarak gençlerin hizmetine sundu. Yeşilbayır Mahallesi’nde 5 bin 947 metrekare alan üzerine inşa edilen merkezde açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzu; dans ve folklor salonu; konferans salonu; sergi salonu; çocuk havuzu; giyinme odaları; doktor ve hemşire odaları; bilgisayar dersliği; idari odalar; seminer odaları; plastik sanatlar ve resim işliği; sergi ve dinlenme holü; gençlik lokali; drama-tiyatro salonu ve hazırlık odaları ile müzik işliği yer alıyor. Şehit Er Tevfik Cebeci Stadyumu ve Tesislerinin yenilenmesi ve genişlemesini sağlandı. Yine bu alana yapılan 2 tenis kortuyla ilçe halkına hizmet verildi.

 BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTULAR

Döşemealtı Belediyesi spor takımları katıldıkları turnuva, maç ve müsabakalarda adeta başarıdan başarıya koştu. Voleybol’da iki kez Türkiye üçüncülüğü kazanan, finallere katılan Kadın Voleybol Takımı ilçe kızlarına ilham kaynağı oldu. Kadınlar 2’nci liginde mücadele eden Döşemealtı’nın Sultanları 80 Voleybolcu kız ile ilçeyi gururlandırmaya devam ediyor.

Halter’de Türkiye Şampiyonası birincilik ve üçüncülükleri bulunan Döşemealtı, güreş takımında 25 sporcu ağırlıkların altında ilçenin ismi için ter döktü. Futbol’da 2 kez Süper Amatör lig Şampiyonluğu kazanan ve bu yıl Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Döşemealtı takımı yaş guruplarında toplam 180 lisanslı futbolcu ile dev bir futbolcu ordusu konumuna geldi. Şuana kadar Kulüp bünyesinde yetişen ve başka takımlara da transfer olan her yaştan 900 futbolcu Döşemealtı formasını giydi.

20 bisiklet sporcusu ile Türkiye’nin dört bir yanında Döşemealtı için pedal çeviren bisiklet takımı, milli takıma yükselerek başarılarını madalyalarla süsledi. Ata sporu güreşin de merkezi konumuna gelen Döşemealtı Belediyesi güreş takımında aralarında Tarihi Kırkpınar, Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri Başpehlivanlıklarının da bulunduğu bir çok başarı kazanıldı. Altın kemerlerin birbiri ardına ilçeye geldiği güreşlerde alt boylarda da şuana kadar tam 600 sporcu eğitim gördü. Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Ali Altun, Hüseyin Gümüşalan, Serkan Serttürk, Ali İhsan Batmaz, İsmail Koç gibi sayısız başpehlivan dualı çayırlarda Döşemealtı için güreş tuttu. Şuanda kulüp bünyesinde tüm boylarda 135 sporcu bulunuyor. Bu sporcular bin 500’ün üzerinde madalya ve kupayı getirdikleri Döşemealtı’nda Ata sporu yağlı güreş bayrağını üst sıralara taşıdı.

Döşemealtı Belediyesi okulların tatil olduğu yaz döneminde açtığı ücretsiz kurslarla yaşları 5 ile 14 arasında gençlere spor ve kültür kursları düzenliyor. Köyler bölgesi olarak bilinen uzak mahallelerden yine belediye araçlarıyla ücretsiz olarak taşınarak bu kurslara getirilen öğrenciler futboldan, güreşe, badmintona bir çok branşta spor, yine kemandan tiyatroya, dramadan yabancı dile kültürel kurslarda tam  bin 250 öğrenciye kurs imkanı sağladı. Tüm katılan öğrencilerin kıyafetten çantaya tüm kurs ihtiyaçları da yine belediye tarafından karşılandı.