Kızıl Ordu'nun kurucusu Troçki Büyükada anılacak

Hayatının dört yılını İstanbul'da sürgünde geçiren ünlü yazar Rus Lev Troçki, 20 Ağustos Pazar günü Büyükada'da anılacak. Uluslararası konuşmacıların da katılacağı etkinlik, 20. yüzyılın önemli tarihi figürlerinden Troçki'nin adada geçirdiği yıllara ışık tutacak. Adalar Belediyesi ayrıca Troçki'nin yaşadığı evi restore edip turizm kazandıracak. Rus Kızıl Ordu'nun kurucusu olan Troçki aynı zamanda dünyaca ünlü bir yazar.

MustafaBarisDurak Medya'da yer alan habere göre ünlü Rus yazar Lev Troçki Büyükada anılacak.
Adalar Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinliğe Dünya Sosyalist Web Sitesi (WSWS) Uluslararası Yayın Kurulu Başkanı David North, Türkiye’deki Sosyalist Eşitlik Grubu’nun önde gelen üyelerinden Ulaş Ateşçi ve Lev Troçki suikastı üzerine kapsamlı yazılar kaleme alan WSWS Yayın Kurulu üyesi Eric London katılım sağlayacak. Etkinliğin moderatörlüğünü, Tarih Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan üstlenecek.

Troçki'nin 1929-1933 yılları arasında Türkiye'de sürgünde geçirdiği dört yılın anılacağı "Dünya Tarihinin Merkezindeki Ada: Troçki Büyükada'da" isimli etkinlik 20 Ağustos pazar günü halka açık olarak Çelik Gülersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Anma etkinliği ayrıca uluslararası ölçekte izlenebilmesi için canlı yayınlanacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Troçki'nin yaşadığı evi restore edip turizm kazandıracaklarını söyledi. Etkinliklere ayrıca ünlü yazarlar Ahmet Ümit, Zülfü Livaneli de katılacak.