Adalet Nizamoğlu Anadolu lisesinde Şebnem Ersoy ve Nirgün Kaş önderliği ile yapılan resim sanat sergisinde küçük ressamların hayat verdiği tablolar sergilendi...

Adalet Nizamoğlu Anadolu lisesinde Şebnem Ersoy ve Nirgün Kaş önderliği ile yapılan resim sanat sergisinde küçük ressamların hayat verdiği tablolar sergilendi...

 GURURUMUZ OLDULAR

Resim Sanat Sergisinin açıkılışını okul müdürü Mehmet Pamuksuz, Şebnem Ersoy ve Nirgün Kaş yaptı. Kurdeleyi kesen Pamuksuz açılış konuşmasında “Değerli misafirler, öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrencilerim; Güzel bir ortam, güzel çalışmalar. Öncelikle Şebnem hanıma ve Nirgün hocama teşekkür ediyorum. Onun ötesinde yine emeği geçen öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum . Onları huzurlarınızda tekrardan alkışlıyorum, gerçekten çok güzel eserler meydana getirmişler. Başarılarının devamını diliyorum. Tekrar bu organizasyon için emek sarf edenlere çok teşekkür ediyorum. Sağolun” dedi.

HABER: Hatice Hökelekli/Ankara

Pamuksuz’un konuşmasından sonra mikrofonu Şebnem Ersoy aldı. Heyecanını gizleyemeyen Ersoy “Sevgili müdürüm, değerli konuklarımız, sevgili öğretmen arkadaşlarım, sevgili müdür yardımcım ve canım meslektaşım yeni katıldı bu sene aramıza Nirgün hocam ve sevgili öğrencilerim hepinize öncelikle hoşgeldiniz diyorum. Sergimize büyük özverilerle ve büyük çabalarla bu zamana kadar çalışan değerli öğrencilerim onlarında ellerine ve emeklerine sağlık. Çok güzel çalışmalar çıkardılar. Bizi her zaman gururlandırdılar. Yüreklerinde ki o güzel ışıltıları tablolara yansıttılar. Şimdi müzik eşliğinde sevgili Özlem hocanın katkılarıyla küçük bir konser eşliğinde açılışımızı yapacağız" şeklinde konuştu. 

 

COŞKU DOLU ANLAR YAŞANDI

Açılış konuşmasının ardından keman eşliğinde coşku dolu anlar yaşandı. Kemanıyla “Fikrimin İnce Gülü” çalan öğrenciye okul müdürü Pamuksuz sesiyle eşlik etti. Gösteriye açılan sergi genç, yaşlı tüm kesime hitap ederken bir birinden güzel tablolar da görülmeye değdi.

 

BAŞKENT POSTASINA TEŞEKKÜR

Serginin halka açılması ardından Mehmet Pamuksuz,Şebnem Ersoy ve Nilgün Kaş kendilerine uzatılan mikrofona teşekkürlerini söyleyen Pamuksuz “Güzel bir çalışma olduğunu hep birlikte görüyoruz. Öğrencilerimizin bir eğitim-öğretim yılı boyunca el emeği göz nuru ve değerli öğretmenlerimizin de katkılarıyla bu eserleri meydana getirdiler. Ben inanıyorum ki bu çocuklarımız daha fazla imkanlar verildiği sürece daha iyi eserler meydana getirecekler.öncelikle onları gönülden kutluyorum, gözlerinden öpüyorum. Ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sizde buraya kadar geldiniz bizi yanlız bırakmadınız sizede tekrardan hoşgeldiniz diyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ardından Şebnem Ersoy “Öncelikle çok teşekkürler, hoşgeldiniz, ayaklarınıza sağlık. Bizi şereflendirdiniz. Çocuklarımız bütün sene boyunca keyifli çok güzel renkler dönüştürerek içlerindeki duyguları çıkardılar. Bizlere çok güzel eserler çıkardılar. Beni çok onurlandırdılar. Çünkü ben onların nasıl çalıştıklarını biliyorum, nasıl uğraştıklarını biliyorum. Bu sergiyi açana kadar çok uğraştık, çok çaba sarf ettik ama güzel işler çıkardık. Kendi ruhlarındaki güzellikleri, çocuklarım buraya döktüler.Yeni nesil çok enterasan. Çok farklı duygularda olabiliyorlar. Mesela çok böyle içine kapanık, çok böyle iç dünyasında yaşayan çocuklarım var. Onların hemen renklerinden farkediyorsunuz zaten. Daha kapalı, daha olgunlaşmış, daha flu tonlar kullanıyorlar onlar. Diğer çok neşeli, hareketli çocuklarım var, içi içine sığmayan; onların renklerinde cıvıl cıvıl. O kadar ayrı renkler var ki bende. Benim çocuklarım o kadar ayrı ayrı renklerde ki, onlarla çalışmak bana gurur veriyor. Bu okulda olduğum içinde çok mutluyum. Okulumuzun öğretmenleri de çok kıymetli, çok hünerli. Bizlerde kendi adımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Güzel çalışmalar çıkartabildiysek ne mutlu bize bana onlarla gurur duymak düşüyor” şeklinde konuştu.

 

Diyen Ersoy’un ardından Nilgün Kaş “İlk önce çok teşekkür ediyorum geldiğiniz için. Öğrencilerimizin çalışmaları gördüğünüz gibi. Çok güzel çalışmalar. Çocukların içinden geldiği gibi yaptığı çalışmalardır. Düşüncem yani görüşürüm sanat hayatımızda bol bol olsun istiyorum, alında çocuklarımızın hayatında bol bol olsun istiyorum.Renk çok önemli onların, gençlerimizin renkli yaşamları ve düşünceleri çok önemli. O rengi tuvale bir şekilde yansıttılar ve ortaya bu çalışmalar çıktı çokta başarılı olduklarını düşünüyorum.” dedi.