Kültürel miras bilincinin artması, bu mirasın korunması konularını kendine sosyal misyon edinen ve bu misyon doğrultusunda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuar ve konferansı HERITAGE İSTANBUL’un açılışında TG Expo Genel Müdürü Hasan Cem Şenel, Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Kurucusu Arkeolog ve Editör Nezih Başgelen, Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan (İstanbul Üniversitesi, Tarih Öncesi Arkeolojisi) birer konuşma gerçekleşti. 

 Bu yıl yedincisi düzenlenen Heritage İstanbul, müzecilik, arkeoloji, restorasyon, kütüphanecilik sektörlerinde faaliyet gösteren lider ulusal ve uluslararası firmaları, konferans, söyleşi ve atölye çalışmalarında alanında uzman, değerli birçok isim ile bir araya getirecek fuarın ilk gününde, 

 

 

İlk günden notlar: 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hatay Kültürel Mirasını Koruma Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi, ICOMOS Uluslararası ve ICORP Uluslararası Başkan Yardımcısı, ICORP Türkiye Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gül Ünal ‘’Afet Zamanında Kültürel Mirasın Korunması’’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.
 

‘’ICOMOS Türkiye Paneli Yıkımdan Öğrenerek Geleceği Birlikte İyileştirmek’’ panelinde ise 
Burçin Altınsay Özgüner- ICOMOS Türkiye Milli Komitesi, Başkan, Y.Mimar, Mimari Koruma Uzmanı,  Prof. Dr. İclal Dinçer- ICOMOS Türkiye Milli Komitesi, Yönetim Kurulu Üyesi, Y Mimar, Şehir Plancısı, Doç. Dr. Zeynep Eres- ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Üyesi, Mimari Koruma Uzmanı, Dr. Umut Almaç- ICOMOS Türkiye Milli Komitesi- Yönetim Kurulu Üyesi, Koruma Uzmanı İnşaat Mühendisi bir araya geldi. 
‘’IRCICA ve İslam Kültürel Mirasının Korunmasına Katkıları’’ konulu konferansta Dr. Alidost Ertuğrul- IRCICA Mimari Miras Birimi Başkanı, İstanbul ve Prof. Dr. Sadık Ünay- Uluslararası İlişkiler Profesörü ve IRCICA Genel Direktör Danışmanı konuşmacı olarak yer aldı. 
SICPA Türkiye Genel Müdür Sami Çebi, ‘’Müze ve Ören Yerlerinde Ziyaretçi Deneyimini Güçlendirme Uygulamaları’’ hakkında bilgi verdi. 
 

Moderatörlüğünü  Arkeolog, Editör Nezih Başgelen yaptığı  ‘’Tarihi Yapıların Deprem Riskinin Yönetimi’’ konulu panelde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel konuşmacı olarak yer aldı. 
Özbekistan Kültür Miras Ajansı, Ajans Uzmanı Abdullaev Umidillo, hakkında konuştuğu ‘’Özbekistan Kültürel Mirası’’ başlıklı panelin ardından günün son konuşmasında ‘’Kültür Endüstrileri ve Şehir’’ panelinde 
Moderatörlüğünü Marmara Belediyeler Birliği (MBB)’den Samet Keskin yaptığı ‘’Kültür Endüstrileri ve Şehir’’ başlıklı oturumda Veri ve Teknoloji Merkezi Direktörü Taner Beyoğlu- T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Güney (Sosyal İnovasyon Ajansı, Direktör) ve  Salt Genel Müdürü Deniz Ova konuşmacı olarak yer aldı. 
 

 

7. Heritage İstanbul hakkında bilgiler:

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği, İBB Kültür A.Ş. tarafından desteklenen HERITAGE İSTANBUL, 7. senesinde 27 yabancı ve 100’ün üzerinde yerli katılımcıya ev sahipliği yapacak. Katılımcılar arasında, İtalya Ülke Pavilyonu ile Belçika, İsveç, Nijerya, Hollanda, Almanya, İspanya, İran gibi ülkelerden farklı kurumlar da yer alıyor. 

 

7. HERITAGE ISTANBUL, kültürel miras endüstrisinin müzecilik, arkeoloji, restorasyon ve kütüphanecilik alanlarında “duayen” isimlerini 3 gün boyunca 25 konferans, 17 Miras Sohbeti ve 11 atölye etkinliği ile kültürel miras meraklılarını buluşturarak sektör için önemli bir çekim merkezi yaratacak. Yine ayrıca 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle özellikle müzecilik ve restorasyon alanında afet önleyici koruma konularında oturumlar da fuar boyunca konusunda uzman kurum, kuruluş ve kişilerin katılımı ile gerçekleştirilecektir. 

 

 

ANA SPONSOR HAKKINDA

 

 

 

7. HERITAGE ISTANBUL FUAR VE KONFERANSI’NIN ANA SPONSORU

ARTCLOUD NETWORK INTERNATIONAL

 

 

ArtCloud Network International CEO’su Laura Conti:

“projelerimiz   gelenek ve yeniliğin buluşmasından doğuyor”

 

 

Kültürel alanda dünya çapında faaliyet gösteren yenilikçi İtalyan şirketi ArtCloud Network International, 3 -5 Mayıs tarihleri arasında Istanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek 7. Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı’na ana sponsor oldu. 

 

ArtCloud Network International, kültürel mirasın geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve yönetimi alanında hayata geçirdiği  çalışmalarıyla sektöre yenilikçi çözümler getirmektedir. Dünyada   kanıtlanmış ‘’Made in İtaly ‘’ mükemmelliğinden yararlanan ArtCloud Network International, hükümetlere, kurumlara ve şahıslara bu kapsayıcı hizmetleri birarada eksiksiz sunabilen dünya çapında bir kaç şirketden biridir. 

 

ArtCloud Network International, üç önemli şirketin birleşmesi sonucu doğdu: ArtCloud Network, Reallife Television ve G-Group International- böylece analizden gerçekleştirmeye kadar "anahtar teslimi" çözümler sunan bir Grup oluşturmak için farklı ancak tamamlayıcı deneyimler ve bilgiler birleştirdi. Birleştirilmiş beceriler, sürekli araştırma ve yenilik, grubun gücünü tanımlayan ve onu önemli uluslararası iş birliklerinin oluşmasına götüren pusuladır. 

 

ArtCloud Network International CEO'su Laura Conti “Herhangi bir ülkenin kültürel mirasını korumak ve yeniden canlandırmak için geçmiş, bugün ve gelecek arasında son derece uyumlu bir denge sağlayarak, en iyi stratejileri oluşturur, yorumlar ve hayata geçiririz.  Böylece projelerimiz gelenek ve yeniliğin buluşmasıyla ortaya çıkar” dedi. 

 

Ayrıca ‘’Modern teknolojiler, tutkuyu, merakı ve ilgiyi yeniden uyandırabilecek daha erişilebilir ve ilgi çekici bir kültür için yeni alanlar açıyor. Amacımız "değer yaratmak", yani kültürel mirası toplulukların ve bölgelerin kimliklerini temsil edebilen ve güçlendirebilen, ekonomik ve sürdürülebilir kalkınmalarına katkıda bulunabilen gerçek bir kaynak haline getirmektir’’ dedi.

 

 ArtCloud Network International, 5 Mayıs Cuma günü 13:45’te Miras:4 Yeni Teknolojilerin Kültürel Mirasın Geliştirilmesinde Kullanımı’’ başlıklı paneli ile 7. Heritage İstanbul’un konferans programında yer alacak. Kültür sektöründeki dijital devrimin ortaya çıkardığı yeni zorluklar ve yeni senaryolar, panelin ana konusunu oluşturacak.

 

 

 

ORGANİZATÖR HAKKINDA

 

2008 yılında “Think Global - Küresel Düşün” mottosuyla sektörde engin tecrübeye sahip profesyoneller tarafından uluslararası standartları Türkiye’ye kazandırmak amacıyla kurulan TG EXPO ULUSLARARASI FUARCILIK A.Ş. birçok ilki gerçekleştirerek Türk fuarcılık sektörünün gelişimine destek veren yenilikçi bir marka olmuştur.

 

Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinin uluslararası çatı derneği olan UFI ve dünya çapındaki kongre ve uluslararası toplantılar sektörünün en önemli birliklerinden biri olan ICCA’ya üyelikleri bulunan TG Expo, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan yurt dışı fuarların milli katılım organizasyonlarını ve fuar ana organizatörlüğü gerçekleştirmek üzere akredite bir şirkettir. 5 kıtada 35’ten fazla ülkede bireysel ya da milli katılım organizasyonları, Türkiye ve yurt dışında ana organizatörlüğünü üstlendiği fuarlar ile Türk firmalarının yerel ve uluslararası pazarlarda ürünlerini tanıtmalarını ve ticaret hacimlerini genişletmelerini sağlamaktadır.