Külünk: “Doğru okuyan kazanır”

Başkent Postası/Murat Genç
05 Kasım 2022, Cumartesi, 20:51 -GENEL

Külünk: “Doğru okuyan kazanır”

Külünk: “Doğru okuyan kazanır”
Ak Parti 24, 25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk gündemle ilgili önemli tespitlerde bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ekseninde değişen dijital dönüşümün sosyolojik olarak önemli mesajlar verdiğinin altını çizerek çeşitli tespitlerde bulundu.

Külünk yaptığı değerlendirme açıklamasında mevcut atmosferde yapılması gerekenin değişen sosyolojiyi doğru okuyup doğru anlayarak doğru çözümlemeler ortaya koymak olduğunu belirtti.

İŞTE METİN KÜLÜNK’ÜN GENELDE BÖLGE ÖZEL DE İSE DİYARBAKIR TEMALI AÇIKLAMASI:

‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni bir sosyolojik gerçeklik var. Devletin alan hakimiyeti stratejisinin son derece başarılı şekilde sonuç vermiştir. Huzur özellikle de dijital üzerinden Doğu ve Güneydoğu’daki gençlerin Kandil’in vesayetinden aklen kurtulması ile beklenti modellemesi de değişti. Bu değişen modellemenin merkezinde demokrasi, değerler, huzur ve beraberinde refah talepleri var.

PKK ise teorik olarak Doğu ve Güneydoğu’da sosyolojik zeminini sadece 40 yaş üstü, geçmişte kalmış bir alanda devam ettirebilme şansına sahip.

Özellikle 18-40 yaş arası kuşak tarafından ciddi anlamda sorgulanan ve ölüm, ıstırap, çile ve kandan başka bir şey vaat etmeyen bu yapı, Kürt kardeşlerimiz nezdinde sosyolojik olarak tükenme sürecindedir.

Tam da böyle bir süreçte bizim yapmamız gereken, bu değişen sosyolojiyi doğru okuyup doğru anlayarak doğru çözümlemeler ortaya koymaktır.

Sokağın PKK’ya ödün vermediği bir yerde PKK’nın siyasî uzantısı ile oturup konuşmak soru işareti uyandırır.

PKK’nın siyasî uzantısı ve iradesiz parti ile daha da ileri giderek, demokrasi ve sandığı kullanarak bölünmüş sosyolojiyi parçalanmış bir toprak parçası haline getirmek isteyenlerle konuşmaya ayırdığımız vakti,

yükselen yeni dalgayı doğru okuyarak kültür temelli sosyolojik çalışmalara ayırmak daha faydalıdır.

Özellikle Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta başarılan ekonomik yerel kalkınmayı Diyarbakır’a, Van’a, Şırnak’a,Ağrı’ya Hakkari’ye taşıyarak bir daha bu meseleyi hiçbir zeminde konuşmamak üzere kapatacağımız yeni zamanlama modelini konuşmalıyız.

Çok hızlı bir şekilde Doğu ve Güneydoğu’da nesillere ümit verecek ilçe ilçe il il teknoloji yarışmaları yaptırmalıyız.

Türkiye’nin başardıklarını yerinde görmek üzere lise öğrencilerini Türkiye’nin başardığı büyük eserlerle buluşturacak ve özgüvenlerini yükseltecek geziler yaptırmalıyız.

Türkçe ve Kürtçe şarkıların birlikte söylendiği müzik festivalleri yaptırmalıyız.

Bundan sonra verilmek istenen mesaj HDP üzerinden,PKK üzerinden verilmesi sağlıklı olmaz.

Zira ABD’nin kontrolündeki PKK yok hükmündedir.

Aslında olan ABD’dir İran’dır İsrail’dir.

Zira PKK ve HDP politika üretemeyen zamanı okuyamayan ciddi tükenme süreci içindedir

Dünyayı ve zamanın okuyamıyorlar.

Geldikleri nokta ABD-İsrail -İran eksenin iki dudağı arasında.

tükenmiştir.

Hükümetimizin muhatabı doğrudan vatandaştır. Yarası kurumamış kim varsa onunla iletişim kurulmalı, derdi çözülmelidir. Artık fıtrat temelinde doğrudan insanımıza hitap edilmelidir. Zira devlet ile millet arasına sokulan etmenler temizlenmiştir, tükenmiştir.

Değişen ve  gelişen sosyolojide seçmen de artık “Yüksek Seçmen” profili oluştu. Bu profil artık Türkiye vizyonuna katkı koymayan partisini dönüştürmeye zorluyor.

Türkiye’yi bölgesel güç yapacak ufka destek veriyor. Yüksek seçmen profilinin en güçlü olduğu bölgelerimizden biri Güneydoğu bölgemizdir.

Şimdi bu yüksek seçmen PKK-HDP eşiğini aşan bir dil ve iletişim bekliyor. Bu beklenti yüksek seçmenin yeni sosyolojisidir. Okuyan kazanır.”