Mardinli genç şairin "Kutup Yıldızı" kitabı raflarda

Mardinli olan ve yazdığı şiirleri bir çok dergide yayınlanan genç şair Faruk Aydoğan'ın "Kutup Yıldızı" isimli eseri raflardaki yerini aldı. 106 sayfadan oluşan kitabın içerisinde ise şairin 87 tane şiiri bulunuyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Okul Öncesi bölümünü bitiren ve Kutup Yıldızı isimli şiir kitabını yayınlayan genç şair Faruk Aydoğan, eserinin duygulu satırlardan ötürü iyi dönüşlerin olduğunu söyledi.

"ÜLKEMİZDE VE TARİHİMİZDE MÜCEVHER YAZARLAR GEÇTİ"
Türkiye'de çok başarılı yazarların olduğunu belirten Aydoğan, "Genel olarak yazarlara baktığımızda ülkemizde ve tarihimizde mücevher yazarlar geçti. Onları okumadan, sevmeden, sadece şiiri değil, hayatı da eksik yaşarız. Ahmed Arif, Cemal Safi, Adnan Yücel, Ahmet Telli, Ümit Yaşar Oğuzcan, Akgün Akova ve Cemal Süreya gibi güçlü kalemleri sürekli okurum ve çok etkilenirim. Benim gibi şiire ve edebiyata meraklı olanlara da tavsiye ederim." diye konuştu.

"AHMED ARİF'İ VE CEMAL SÜREYA'YI TANIMAYAN ÇOK KİŞİ VAR"
Türkiye'de şiir okuyanların çok az olduğunu belirten Aydoğan, "Ülkemizde şiir okurların az olduğunu düşünüyorum. Ahmed arif'i ve Cemal Süreya'yı tanımayan çok kişi var. Bu yüzden başarıyı çok önemsememek lazım. Bizim yazmamız gerekiyor. Ne olursa olsun, isterse sadece bir okurumuz olsun, yine de şiir ve edebiyat yazmaya değerdir. Yazmaya her zaman devam edeceğiz." dedi.

Haber: Devrim AKTÜRK