Program açılışında kendini tanıtan Ankara 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Ömer Mustafa ÖZAL Afyon çay doğumlu olduğunu belirterek; “33 Yıldır Etimesgut-Eryaman’da ikamet etmekteyim. Askerlik görevim esnasında Bosna-Hersek Kuzey Irak ve Afganistan’da ve yurtiçinde çeşitli görevlerde bulundum  sonra 22 yıllık Türk Silahlı Kuvvetler hizmetini tamamlayarak emekli oldum Emekli olduktan sonra aktif iş yaşamına Ankara’da başladım. Eryaman’da yaklaşık 33 yıldır devam eden sigorta acenteliği, gıda ve inşaat şirketlerini bu dönemde kurdum ve Eğitim alanında yatırımlarımı gerçekleştirdim” dedi

 

MUSTAFA ÖZAL TARIMDA ÖNCÜ BİR MİLLETVEKİLİ ADAYI

Tarım çalışmaları Türkiye’deki en büyük sektördür diyerek sözlerine devam eden Mustafa Özal; “ Bizler tarım ülkesiyken tarımı nasılda kötüleştirdik farkında mısınız? Modern tarım uygulamaları ile katma değeri yüksek, teknoloji ile desteklenen, üretim modelini, yüksek bir verimlilikle hayata geçiren politikalar yapmaktayız. Tarım konusunda Üniversitelerle iş birliği içerisinde çalışarak teknoloji ve diğer modern teknik uygulamaların tarım sektöründe, hem üretimin kalite ve verimliliğinin, hem de gerek maddi gerekse de pazarda rekabetçi katma değerinin yükseltilmesi konusunda çalışmalarımız var. Bu çalışmalarını eğitimle destekleyerek sağladığı bilimsel verileri ve çıktıları üreticilere ve gelecek nesillere yayma konusunda çalışmalarda bulunmaktadır.Tarımda öncü ülkeleri ziyaret ettik ve biz bu işi neden beceremiyoruz diyerek dışarıdan aldığımız tecrübelerle çifti destek merkezleri kurduk. Hangi ürünü ekeceklerini, hangi ürünümüzü alacağız diyerek yola çıktık ve fabrika kurduk. Yüzde 90 ı yurt dışına gitmek üzere ürünü hem ekonomiye kazandırıyoruz hem de çiftçimiz kazanıyor. Böylece ürünün hibe olmasını engelliyoruz. Biz bazı ürünleri kurutarak yurt dışına yolladığımız için ülkemize katma değer kazandırmaktayız” dedi

MUSTAFA ÖZAL “HALKIM VEKİL ADAYLARINI TANIMIYOR”

Neden bağımsız aday olduğunuz sorusun da cevaplayan Mustafa Özal  

Öncelikle Türk milliyetçisi ve vatansever biriyim diyerek sürdürdüğü konuşmasında; “Birikimlerimi ve deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Ülkemizin özellikle tarımda ve eğitimde çok gerilerde kaldığını  söylemek istiyorum. Halkın vekilleri değil Genel Başkanların veya partilerin halkın önüne getirdiği isimler vekil olmakta. Halkımız bunları seçmek zorunda bırakılıyor. Biz de diyoruz ki artık bir değişim yaşansın ülkemde. Bu nedenle bağımsız milletvekili adayı oldum. Bu bizim için belki bir başlangıç, Türkiye’ye yayılacak ve ülkemizde bir sinerji yaratacak. Amacımız bu ve halkımızı TBMM’nde en iyi şekilde temsil etmek benim bir borcum.  Ankara 3. Bölgede yıllardır yaşıyorum. 35 yıldır aynı bölgede yaşıyor ve sorunlarını biliyorum. Ben halkın vekili olacağım her gün haklımla olacağım. Halkımızdan büyük destek alıyoruz, adaylığımız açıkladığımız günden bu yana şahsıma gösterilen teveccühten bunu görebiliyoruz. Partilerin milletvekili adayları halkımızın önüne dayatılıyor. Bu seçimde de bunu yaşıyoruz. Ben kendimi şanslı hissediyorum, çünkü halkımızın büyük desteği var. Bunu görüyorum ve inşallah 14 Mayıs’tan sonra mecliste olacağız” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILMALIDIR

Eğitimde 20 yılda 15 kez müfredat değişti şeklinde açıklamalarda da bulunan Mustafa Özal; “Başarılı ve özgür bir öğrenci yetiştiremiyoruz.

Seçimden sonra yeni bir sistemle okullarımız kuracağız, özel okulların olmasını istemiyoruz.  Yurt dışında sıralamaya girmiş bir üniversitemiz yok. Eğitimin devlet politikası ile olmasını istiyoruz. Hangi parti iktidara gelirse biz onlar ile bu konu için uyum içinde çalışcağız.

Eğitim; 2008 yılından itibaren toplumsal gelişimin ancak iyi yetişmiş beyinler ve modern bir eğitimle gerçekleşeceğine inancıyla Özal Eğitim ve Sağlık Hizmetleri şirketini kurdum ve eğitim konusunda çalışmalarımda bulundum. Bu amaçla dünyanın en kapsamlı ve kabul gören eğitim sistemlerinden birini, önce kendim yurt dışında eğitimini alarak, bir okul çatısı altında hayata geçirdim. Üç yıl gibi son derece kısa sürede, sağlıklı çalışan bir sistemin geri dönüşünü aldık. Okulumuzda İlk, Orta, Lise eğitimini tamamlayan sonrasında yüksek eğitimini sürdüren ve tamamlayan gençlerin gerek eğitim hayatında gerekse de mezuniyet sonrasında hayatına önemli katkı sağladım. Yurt dışına beyin göçü olmasın 40 kişilik değil 12 kişilik sınıflar olmalı. Öğretmenlerimizin maddi durumu iyileştirmeli ve onlar sadece öğretmenlik yapmalıdır” şeklinde konuştu.

MUSTAFA ÖZAL DEPREMLER VE AFET YÖNETİMİNDE DE TECRÜBELİ BİR VEKİL ADAYI.

Depremle ilgili çalışmalarımız da oldu diyerek açıklamalarda da bulunan Mustafa Özal; “ İlk depremi 1993’te Erzincan da yaşadık biz 13 depreme ekibimle yardımcı olarak gittik. Son depremde aracımız yoktu kendi imkânlarımız ile yola çıktık ve gittiğimizde baktık ki bizden başka kimse yok bölgede.  Oradaki insanların yardımı ile ve enkaz altından kalan araçlardan benzin çekerek jeneratörleri çalıştırdık ve  gecede enkaz çalışmalarında bulunduk. Biz Anadolu Türk arama kurtarma derneğimizi kurduk. Önce depremde tedbir almayı öğreteceğiz hafif ve ağır olmak üzere arama kurtarma eğitimi vereceğiz.  Hem eğitim hem de psikolojik eğitim verecek her meslekten insanlar ile afet zamanlarında birlikte hareket edeceğiz. 1999 Marmara depreminde Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekiplerinin koordinasyon başkanlığını yaptım.  Son olarak yaşanan Maraş-Hatay depremlerinde açıkça görüldü ki arama kurtarma noktasında Türkiye ‘de yatırımlar yapılmış olsa da çok büyük eksikliklerin olduğu açıkça tespit edildi. Türkiye bu noktada ev ödevlerini tamamlayamamış. STK sorumluluğumla yaklaşık 20 yıllık tecrübesi olan kadrolarla Genel Başkanlığını yaptığım ATAK ismi altında arama kurtarma derneğimiz gün geçtikçe gelişmektedir.

MUSTAFA ÖZAL PROJELERİNİ ANLATTI

Vatandaş sizden ne istiyor sorusuna cevap vererek program kapanışını gerçekleştiren Mustafa Özal; “Anketler yaptırmaktayız gittiğimiz yerlerde.

Cumhurbaşkanı seçiminde kime oy vereceksiniz diye ve net cevaplar almaktayız. Ama milletvekili seçimini sorduğumuzda yüzde 90 vatandaş vekillerin kim olduklarını bile bilmiyorlar. Bağımsız aday olarak biz başkaldırı yaptık ve kendimizi tanıtmaktayız. Seçmen partiyi biliyor fakat, partilerin adaylarını kendileri bile tanımıyorlar. Ben Mustafa Özal, Projelerimle hangi ittifak kazanırsa tarım ve eğitim konusunda biz mecliste olduğumuzda onlara destek olacağız.Meclise girdiğimizde ilk projemiz öncelikle meclis önergemde astsubay ve uzman arkadaşlar için kaunun önergesi çıkarmak. Sorunlara çözüm odaklı çalışcağız. Türkiye’de tarım ile ilgili hiçbir şey yapılmıyor. Köyler boşaltılıyor. Tarımın yaş ortalaması 70

Çalışan insanımız yok tarımda ve biz bunlar için modern tarım köy projesi hazırladık. 2 milyon gence istihdam sağlayacağız. Avrupa destek fonundan alacağımız yardımlar ile tarıma çağ atlatacağız.   Ata tohumumuza döneceğiz, biz bu tohumları topladık ve banka oluşturduk. Vatandaşımıza onları zehirleyen ürünleri yedirmeyeceğiz. Onların bize gönderdiği ürünler yüzünden benim ülkemde kanser ilerledi. Yağ buğdaya muhtaç hale geldik. Biz projelerimizi sunarak bu işlerin nasıl yapılacağı konusunda mecliste olacağız” dedi.

MUSTAFA ÖZAL VATANDAŞIN AYAĞINA GİDEN BİR ADAY

Mustafa Özal; “Milletvekillerinizi inceleyin kendi bölgenizde proje üreten kişiler olsun yakında mitingler başlıyor gelsinler bana sorsunlar. 35 yıldır burada yaşamaktayım ve önce gençlerle buluşmak istiyorum. Hep beraber olur projeler üretirsek bu ülkeyi beraber kalkındırırız. Bağımsız olduğumuz için vatandaşın ayağına kadar gidip onları dinliyoruz. Gelecek sizin elinizde gençler 1 oy çok değerlidir ve geleceğinizi siz belirlersiniz İnşallah. Bu seçim memleketimize hayırlı olsun” dedi.