Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, bu sene 26 – 29 Nisan 2023 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşen ve doğal taş sektörünün dünyadaki en önemli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Borusan Cat mermere şekil veren ürünlerini, müşteri deneyimini üst seviyeye çıkaran hizmetlerini ve çözümlerini fuar katılımcılarıyla buluşturdu.
 

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya’da faaliyetlerini yürüten Borusan Cat, bu sene 28.kez gerçekleşen Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda yeni ürün, hizmet ve çözümlerini müşterilerine ve tüm fuar katılımcılarına tanıttı. 

Borusan Cat, binlerce doğal taşın ve özel taş makinelerinin sergilendiği, dünyanın doğal taş sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan fuarda, mermer sahalarının vazgeçilmezi olan ve yenilenen 50 ton sınıfındaki 350’nin yanı sıra yeni 980 ve revizyon yapılmış 980H modelleriyle yerini aldı.

Türkiye’de sektördeki en büyük yenilik olan, NOX (şehirlerde hava kirliliği ve asit yağmurlarına sebep olan Nitrojen Oksitler) ve PM (astım, akciğer kanseri gibi hastalıklara yol açabilen Partikül Maddeler) oranlarını önemli ölçüde azaltımını kapsayan Faz 5’i devreye alan Borusan Cat; düşük karbon emisyonlu, güçlü, dayanıklı, düşük yakıt tüketimi ve düşük bakım maliyetleri sunan  gelişmiş teknolojiye sahip 350 ve 980 modellerini katılımcılarla buluşturdu. 

350 ve 980 yeni özellikleriyle iş verimliliğini artırıyor

50 ton sınıfında daha güçlü ve daha az yakan 350 modeli, ekstra güçlendirilmiş kütle bom ve arm ile taş itme ve çekme konusunda kullanıcılara büyük avantaj sağlarken, 360 derece kamerasıyla da operatörün çevre kontrolünü daha rahat yapmasını ve iş verimliliğini artırıyor. 

Otomatik kazı ve lastik ayarlama özelliklerinin yanı sıra çatal ve kova kullanımında hassas ölçü yapabilen kantar özelliğiyle de sınıfında fark yaratan 980 ise gücü, dayanıklılığı, düşük yakıt tüketiminin yanı sıra yeni kabın tasarımındaki teknolojik özellikleriyle birlikte operatörlerin verimliliğini artırmaya devam ediyor. 

Benzersiz müşteri deneyimi 

 

Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın, sektörde en son yeniliklerin ve trendlerin paylaşılmasına olanak tanıyan çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Borusan Cat Türkiye Genel Müdürü Özer Şahin, fuar ile birlikte pek çok sektör oyuncusu ile bir araya gelme şansı yakaladıklarını söyledi. Şahin değerlendirmesine şu şekilde devam etti: “Borusan Cat olarak gelişen teknolojiyi kullanarak müşterilerimize çözümler sunan bir markayız. Tüm hizmetlerimiz, ürünlerimiz ve çözümlerimizle onlara benzersiz bir deneyim yaşatmayı en büyük hedefimiz olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Müneccim uygulamamız ile iş makinelerindeki olası hasarları önceden tespit edebiliyor, iş makineleri komponentlerinde olası arızaların derinleşmesini önlüyoruz. Revizyon Merkezlerimiz ile de aşınmış ve kullanım ömrünü tamamlamış komponentler hızlı ve kolay bir şekilde yenileniyor. Onarım ve revizyon bekleme sürelerini önemli ölçüde kısaltıyor ve zaman kaybını önlüyoruz. Boom360 mobil uygulamamız sayesinde de tüm hizmetlerimizi kullanıcı dostu bir platformda toplayarak müşterilerimize kolaylıkla erişim imkânı sunuyoruz. Bu sayede, iş makineleri ve hizmetlerimize dair tüm bilgi ve desteği tek bir uygulama üzerinden sağlayarak, müşteri deneyimini daha da iyileştiriyoruz.”

 

Şahin, Borusan Cat’in müşterilerine sunduğu kapsamlı iş makineleri revizyon seçenekleri hakkında ise “Sunduğumuz arıza öncesi komponent revizyonu, arıza sonrasına göre yüzde 50 ve üzeri düşük maliyet sunar ve makinenin işte kalma süresini yüzde 80'e kadar artırır. Arıza öncesi komponent revizyonu ile ayrıca 5 yıl 10.000 saate kadar uzanan ek garanti seçenekleri ve 5 yaş ve 15.000 saat altındaki makineler için sabit fiyat garantili revizyon önerisini müşterilerimizle paylaşıyoruz. Komple makine revizyon seçeneğimiz ile de mevcut iş makineleri, yeni makine fiyatının yüzde 50-yüzde 60 aralığında bir maliyetle yeni bir ömre kavuşuyor. Bu çözüm için de ek olarak 5 yıl, 10.000 saate kadar uzanan ek garanti seçenekleri ve geniş finansal çözümlerimiz söz konusu. Komple Komponent Revizyon seçeneğimiz ise makinelerinde yeni komponent kondisyonunu sağlıyor. Bunu, yeni makine fiyatının yüzde 30-yüzde 40 aralığında bir maliyetiyle müşterilerimizle buluşturuyoruz.  Makinelerin ömrünü uzatmak ve daha düşük maliyetlerle işletme sürekliliğini sağlamak adına ayrıca 5 yıl 10.000 saate kadar uzanan ek garanti seçenekleri ve geniş finansal çözümleri bu seçeneğimiz altında da sunuyoruz” dedi.

 

Boom360 mermer sektörüne özel çözümler sunuyor 

Fuarda, Borusan Cat’in sunduğu tüm hizmet ve çözümlere kolaylıkla erişim sağlayan, Borusan Cat müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir uygulama üzerinden yürütmesini sağlayan Boom360’ın mermer sektörüne özel çözümleri de katılımcılarla paylaşıldı. Borusan Cat fuar standını ziyaret eden ve Boom360’ı indiren katılımcılar sürpriz hediyelerle karşılaştı. Fuarda ayrıca Borusan Cat’in, ‘İkinci El Kiralama’, ‘Müşteri Destek Anlaşmaları’ ve iş sahalarının aksamadan çalışması için, komponent ve makinelere ikinci hatta üçüncü ömrü sunan ‘B’DAHA’ gibi çözümleri de tanıtıldı.