Başak Polat: Bilmeyenlere tanıtmak adına sizi kısaca tanıyalım. Abt school'un kurucusu Nevin Tercan kimdir?
Nevin Tercan:
Ben 1970 Turkiye dogumlu, 18 yildir Birlesik Krallikta yasayan Turkiye den devlet memuru emeklisi yuksek lisans egitimini igneli estetik islemlerde tamamlamis, egitim fakultesi mezunu ve Aesthetic Beauty Training kisaca ABTSchool un kurucusuyum. Ingilterede estetik ve ogretmenlik uzerine kisa kurslar ve onlisans,lisans,yuksek lisans egitimleri vermekteyim.
27 yasinda hem doktor hem de avukat olan bir kiz cocuk annesiyim

Başak Polat: Akademinizde verdiğiniz eğitimler nelerdir?
Nevin Tercan: Akademimizde kalici makyaj,botox,dolgu,protez tirnak,kuaforluk, mide botoxu, sac ekimi,ozon terapi, ogretmenlik, genital estetik gibi konularda cesitli seviyelerde 250 den fazla egitimimiz var.


Başak Polat: Kimler abt akademisinde eğitim alabilir?
Nevin Tercan:
Oncelikle ingiltere kanunlarindan bahsetmek isterim. Ingiltereden egitim alan herkes dolgu,botox gibi igneli islemleri yapabilir,bunun icin doktor veya universitelerin saglik bolumunden mezun olmak gerekmiyor. Derslerimiz cok kapsamli oldugu icin anatomi,komplikasyon yonetimi gibi konulari icerdigi icin kurslarimiza bir cok kisi katilabilir, yuksek lisans egitimimiz sadece universitelerin saglik bolumunden mezun olanlara aciktir ancak saglik mezunu olmayanlar icin de once level 5 i bitirme sonra yuksek lisansa devam etmek gibi cesitli egitim seceneklerimiz var.
Ayrica ingilterede yuksek lisans yapmadan da kisa kurslarimizla da bu meslekte yeterlilikleri onaylanir ve dunya estetisyenler birliginde yerlerini alirlar.

Başak Polat: 2021 ve 2022 yıllarında en iyi akademi ödüllerine layık görülmüşsünuz. Bu başarıları borçlu olduğunuz unsurlar nelerdir?
Nevin Tercan:
Ingiltere,iskocya,gallet ve kuzey irlanda bolgesinin iki yil ustuste en iyi akademisi secildik.
Bu bizim icin gurur vericiydi. Ogrencilerimize her konuda destegimizi mezun olduktan sonra dahi sagliyoruz ve okulumuz ve 4500 den fazla ogrencimiz bugune dek tek bir komplikasyon bile yasamadilar. Diger akademilerde 10 ogrenci bir model de islem yapilirken,bizde bir ogrenci 5-10 model sunulmaktadir. Bu ogrencinin el becerisini ve konuyu kavramasini saglamaktadir. Ogrencilerimizle birebir ilgilenip, meslekte basarili olmasini sagliyoruz ayrica yetenekli basarili ogrencilerimize bizlerle calismaya devam etmek gibi secenekler sunuyoruz. Diger akademilerden fakli olarak 4 yerden onayliyiz ve sigorta sirketleriyle partner calisiriz ,yani ogrencilerimizin meslege baslamasini saglayabilmek icin her firsati sunuyoruz. Bu bizi diger akademilerden farkli yapiyor. Tum dipolmalarimiz sorgulanabiliyor . Son yillarda sahte diploma, ya da kursu bitirip sigorta yaptiramayan o kadar cok kisi magdur oldu ki. Biz bu konuda en iyi akademiyiz cunku ingilterenin devlet sayfasindan bile sorgulanabiliriz. Haliyle hem isimizdeki ciddiyet,hem kanunlara tam uydugumuz icin biz bu odulleri hakettik.


Başak Polat: Estetik eğitimi açısından Türkiye ve İngiltere arasındaki farklar nelerdir?
Nevin Tercan: Turkiye de bu islemleri sadece dermatolig, medikal estetik doktorlari, plastik cerrah ve dis hekimleri yapabilir ancak ingilterede egitim alan herkes yapabilir. Ingiltere ile Turkiye arasinda en buyuk fark budur. Son yillarda Turkiye den Ankara antlasmasi ile ingiltere ye gelen bir cok saglik mensubu geldi, bu arkadaslarimizin cogunlugu Plab testi gecmek yerine hemen ise baslayabilmek icin bize egitime geldiler ve hepsi basarili bir sekilde islerine basladilar.

Başak Polat: Kimler abt akademisinde verilen eğitim uluslararası geçerliliği olan bir sertifika veriyor, buna benzer yüksek kalitede verilen eğitimlerin bir akreditasyonu var mı?
Nevin Tercan:
Gerek diploma gerek sertifikalarimiz tum dunya da gecerlidir. Kisa kurslarimiz uluslararasi ve ingiltere olarak onaylidir. Yuksek lisans,lisans diplomalarimiz zaten adindan da anlasilacagi uzere universite diplomasi ve lisans ustu egitimlerdir.
Bu demek degildir ki , biz ulke kanunlarindan ustunuz. Tabii ki her ulkenin farkli kanunlari vardir. Yani bir guzellik uzmani bizde yuksek lisans yapip , Turkiye de yok den denkligini alabilir ama Turkiye devleti bu ogrencinin medikal estetik yapmasina izin verir mi bilmiyoruz. Bu diplomalarin gecerliligi ile alakali bir durum degildir, bu ulkelerin kanunlari ile alakalidir. Ornegin ispanyol ogrencilerim ispanya da kliniklerini actilar. Ispanya devleti kanunlarini degistirdi, sadece doktorlara medikal estetik yapma yetkisi verdi ama verilen hak geri alinamayacagi icin onceden meslege baslayan ve egitimini alanlar ,mesleklerini icra etmeye devam ediyorlar.

Başak Polat: Türkiye'de hemen hemen her köşe başına açılan estetik merkezlerini ne kadar eğitimli, donanımlı ve güvenli buluyorsunuz?
Nevin Tercan:
Turkiye den gelen teklifler karsisinda sasiriyorum cunku botox gibi onemli bir ilacin piyasada sahte olarak satildigini gordum ve dolgular. Guzellik salonlarinda bilen bilmeyen egitim almamis herkes gizlice bu isi yapiyorlar. Ornegin ingiltere bunu kanunlarla belirlemistir. Tek bir marka dolguyu gozalti isik dolgusu olarak onaylamistir, bu dolgu eritilebilen dolgudur. Turkiye de gozaltina yapilmis dolgulardan ameliyat olanlari duydum. Turkiye bence ingiltere gibi olmali. Kacak calismayi degil egitimli calismayi tesvik etmeli. Turkiye devleti bu egitimlere tesvik verirse,hem guzellik uzmanlarimuz,hem doktorlarimiz rahat eder diye dusunuyorum.

 

Başak Polat: Bu eğitimi almak isteyenlerde temel beceri/ler olarak neler olmalı?
Nevin Tercan:
250 den fazla kursumuz var, bu egitimleri almak icin kisinin oncelikle amaci onemlidir.
Mesela kirpik egitimi icin hic bir sart aramayiz ama derse gelip kirpik yapmayi basaramazsa da gecirmeyiz.
En onemli olan saglik ve hijyen kurallarina uymasidir.

Başak Polat: Abt school'da eğitim almanın avantajları nelerdir?
Nevin Tercan:
ABTSchool da egitim alan kisiler vizeleri varsa hemen Ingilterede islerine baslayabilir, klinik acabilirler. Ingiltere siz de bilirsiniz ki, dunyanin egitim konusunda en onemli en prestijli ulkelerinin baslarinda gelir.


Başak Polat: Akademinizde verdiğiniz eğitimlerin ücretleri ne kadardır?
Nevin Tercan:
Egitim ucretletimiz £99 ile £7290 arasinda degismektedir


Başak Polat: Yapmaktan ve öğretmekten en çok hoşnut olduğunuz estetik uygulama hangisidir ?
Nevin Tercan:
Aslinda igne fobim var???? ama en sevdigim islem dolgu yapmak cunku musterilerimin hemen degisip guzellesmesi, kirisikliginin giderilmesi ve mustetinin tesekkur ederek boynuma sarilmasi beni cok mutlu ediyor.

Başak Polat: Çok merak edilen bir konuyu da sizi bulmuşken sormak istiyorum; bu estetik müdahalelerin kalıcılığı ne kadar sürüyor ?
Nevin Tercan:
Botox dedigimiz islem aslinda botulinum toxin maddesinin kaslara verilerek o kaslardaki hareketi gecici olarak durdurmasidir. Bu islemin etkisi, 14.gunde maksimum seviye ye gelir ve 3-9 ay arasinda etkisi devam eder. Ornegin kizim kaslarini cok catardi, ona bir kere botox yaptim ve alti ay kaslarini catamadi ,6 ay kaslarini catamadigi icin simdi o hareketi yapmayi unuttu. Dolgu islemleri degisiklik gosterir, kalici dolgu saglik bakanligi onayli degildir bu yuzden biz gecici dolgu yapariz, bu islemin omru yapilan bolgeye gore degisir. Dudaklar sigara ve cay kullanan kisilerde 3 ayda erirken, yanaklara yapilan dolgular 6 ay ile 18 ay arasi kalabilir.


Başak Polat: Son olarak eklemek istediğiniz birşey var mı? Varsa bunlar nelerdir?
Nevin Tercan:
ABTSchool olarak cok yakinda online egitimlerimiz baslayacaktir. Yuksek Lisans gibi egitimlerimizin yuzde 99 u uzaktan egitimdir ancak cok yakinda gelemeyenler icin %100 online egitimler baslayacaktir


Nevin Tercan.
abt school'un kurucusu.
Eğitmen.
abtschool.co.uk
Info@abtschool.co.uk
+447740793299
322 Gloucester Road BS7 8TJ England