Ankara’da Özel Reçine Müzik Kursu merkezinde Moonlight Resitali ile öğrencileri ve velileri ile buluşan Nezaket Mirzeyeva gecenin sonunda başarılı çocuklara ve gençlere teşekkür belgelerini takdim etti...

İLETİŞİM İÇİN : instagram -  piyano.hocasi.nezaket

Moonlight Resitali Gecesine başta Müzisyen-gazeteci Mustafa Sansarlıoğlu, Ankara’nın saygın Menajerlerinden Serkan Polat, Müzik kursunun kurucu müdürü Hayriye Çiftçi ve aileler olmak üzere 60 kişilik bir davetli topluluğu katıldı.

Özel Reçine Müzik Kursu’nda Elif Deniz Acar’ın açılış sunumu ile başlayan Moonlight Resitali Gecesi Atatürk ve silah arkadaşlarına Saygı duruşu, ardından istiklal marşı ile devam etti.

Konserin ilk bölümünde Elif Mina Güler,  Ekin Çınar Arya, Güney, Kayra Ünver, Emir Erkuş, Mehmet Bayındır, Emre Bayındır, Egehan Can, İdil Özmaden, İpek Özmaden, Sezen Gürçay, Semra Mina Akgül, Didem Düzenci usta bestecilerin eserlerini piyano eşliğinde yorumladılar.

 

MİRZEYEVA’NIN ÖĞRENCİLERİNDEN HARİKA KONSER

8 yaşından 32 yaşına kadar olan Nezaket Mirzeyeva’nın öğrencileri;  “ M.Eckstein, Beethoven, Mozart, J. Haydn, Wedgwood, F. Beyer, Andante, F Atakoğlu, F. Emirov, E. Satie” gibi dünya çapında ün yapmış bestecilerin eserlerini ailelerine ve gelen misafirlere beğeni ile sundular.  

Konserin ikinci bölümünde ise usta sanatçı Piyanist Nezaket Mirzeyeva Mozart’ın Türk Marşı ile Fikret Emirov’un Avlarma isimli bestesini dinleyicilerin beğenisine sundu. Konser sonrası tüm öğrenciler öğretmenleri Mirzeyeva’ya çiçek takdim ettiler…

MÜZİKTEN ASLA KOPMAYIN…

Müzisyen-gazeteci Mustafa Sansarlıoğlu gecede yaptığı konuşmada; “Müzikle ilgilenen insanların ruh güzelliği çok yüksek. Dolayısıyla Nezaket Mirzeyeva ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Hocanız vasıtası ile bizlere çok güzel eserler dinlettiniz, hepinize çıkacağınız yolda başarılar diliyorum.

Sizlerde dünyaya mal olmuş, bir Fazıl Say, Atakoğlu, Beethoven, Mozart gibi üstatlara benzer besteler yapabilirsiniz. Öğrencilere en büyük önerim ve tavsiyem müzikten asla kopmasınlar” şeklinde konuştu...

MİRZEYEVA: HAYAT PİYANO TUŞLARI GİBİ SİYEH VE BEYAZ – GECE VE GÜNDÜZ’DEN OLUŞUYOR…

Nezaket Mirzeyeva  pandemi süresince yetiştirdiğim öğrencilerimle burada bugün bir resital düzenledik diyerek başladığı sözlerinde; “ Bu grup’ta 3 aylık olanlarda, bir yıldır çalıştığım öğrencilerimde var.  8 yaşından 32 yaşına kadar ONÜÇ öğrenci Özel Reçine Müzik Kursu’nda bu gece konser verdi. Ama daha çok öğrencilerimde var ve bugün burada bulunmayanlara da selam ederim.  Bu öğrencilerim yetişme sürecinde çok yetenekli olduklarını gördüm. Bunlar konservatuara gidebilir, güzel sanatlarda okuyabilirler.

Şu anda sınavlara giren ve İngiltere de dahi müzik sınavlarına katılan öğrencilerim bulunmaktadır. Hepsi ümit veren öğrencilerim ve gelecekte yine bir çok öğrencimle beraber çalışmalarıma devam edeceğim. Müzik benim hayatımdır kendiniz sevmeden öğretemezsiniz, öğrencilerinize o hissi ve isteği veremezseniz verim alamazsınız.  Müzik istek ve hevesle olan bir durumdur. Hayat piyanomun tuşları gibi siyah beyaz ve gece gündüzden meydana gelir. Bugün beni yalnız bırakmayan ailelere ve dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından Bana bir masal anlat baba müziği eşliğinde büyük aile fotoğrafı çektirildi.