Vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen gösteri Karagöz ile Hacivat’ın atışması ile başladı. “Tiyatro; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatıdır. Gönüller arasında bağ kurar” denilerek tiyatronun televizyonlardan izlendiği kadar bilinmesine karşı bir farkındalık yaratmak amacıyla sanatın ve sanatçının televizyondan ibaret olmadığı vurgusu yapıldı.
Ardından, ülkemizden ve dünyadan önemli tiyatro oyuncu ve yazarları hakkında mizansen eşliğinde bilgiler paylaşıldı. Gerçekleştirilen mizansende, Değirmenaltı meydanına giden yolun her iki tarafında William Shakespeare, Bertolt Brecht, Moliere, Suna Pekuysal, Münir Özkul, Adile Naşit, ilk müslüman kadın tiyatro sanatçısı Amelya Kadriye Hanım, Afife Jale, ekibiyle birlikte Guinness Rekorlar Kitabına giren Tekirdağ’ın medarı iftiharı Yılmaz İçöz’ün maskeleri ve meşaleler tutan gençler sırasıyla sanatçıları tanıttılar.
Daha sonra öğrenciler, Değirmenaltı meydanına kurulan sahnedeki yerlerini aldılar. Burada tiyatrocu olmak isteyen bir genç ve ailesi arasındaki ilişkinin anlatıldığı müzikal dramada Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri, “Tiyatro en eğlenceli okuldur. Öğrencileri 7’den 70’e tüm seyircilerdir” diyerek herkese hitap eden bir sanat olduğunu vurgulamak için sahneyi anaokulu, ortaokul ve lise öğrencileri ile paylaştı. Gösteride, Namık Kemal’in ilk tiyatro yapıtı olan Vatan Yahut Silistre’den de bir bölüm canlandırıldı.
Hazırlıkları ise bir aydan kısa bir sürede tamamlan müzikal, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı ve çok beğenildi. Tiyatro müzikalinin yazımı ve bestesini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri yaparken, müzikalin yönetmenliğini ise Tiyatro Öğretmeni Ece Kaviz üstlendi.