Başak Polat: Osmanlı Ülkü Doğuşu federasyonu Genel başkanı İbrahim Halil Şimşek kimdir ? Kısaca okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?
İbrahim Halil Şimşek: İbrahim Halil Şimşek 1988 Yılında Şanlıurfada doğmuştur. Kısa süre içerisinde Osmanlı Ülkü Doğuşu Federasyonunu kurarak birçok projeye imza atmıştır.Saygın bir iş adamı olan İbrahim Halil Şimşek milleti ile iç içe olup devamlı iyi günlerinde ve zor günlerinde yanında bulunarak kısa sürede birçok İL/İLÇE 'de saygınlık kazanmıştır.

 

Başak Polat: Osmanlı Ülkü Doğuşu federasyonu'nun açılışı ve faaliyetleri ne zaman baslayacak?
İbrahim Halil Şimşek: Osmanlı Ülkü Doğuşu Federasyonumuzun Açılışı 30 Nisan 2023 / Pazar Günü olacaktır. Faaliyetlerimize federasyonumuzu açmadan öncede başladık ve halkımızın Taziye,Düğün,Toplantı vb. gibi birçok etlinliklerde bulunduk. Günden güne kendimi geliştirip milletine,vatandaşlarımıza ve vatanımıza yararlı olmayı ilke edindim..


Başak Polat: Böyle bir federasyon kurmak nerden akliniza geldi?
İbrahim Halil Şimşek: Vatanını ve milletini seven her bir vatandaş gibi bende vatanıma yararlı olmayı düşünerek böyle bir federasyonu kurma düşüncesini kendime uygun buldum. Sonrasında ise Osmanlı'nın verdiği savaşlar ve kazandığı saygınlık ile bende böyle bir federasyonun halkımıza yararlı olacağını düşünerek kurmuş bulunmaktayım.


Başak Polat: Osmanlı Ülkü Doğuşu federasyonu olarak vizyonunuz ve misyonunuz nedir?
İbrahim Halil Şimşek: Federasyonumuz, Osmanlı Tarihi ve Padişahlarının hayatlarının araştırılarak bu özellikleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Derneklerin çalışmalarında birlik ve uyumu sağlamak, üst düzeyde bir Yönetim kuruluşunu oluşturmak üzere Türkiye Cumhuriyetianayasası ve kanunları doğrultusunda kendisine bağlı Derneklerin amaçlarını gerçekleştirmeye yardımcıolmak, bu amaçla Dernekler arasındaki koordinasyonve iş birliğinin en üst düzeye çıkarılması temel olmaküzere, şanlı ecdadımızla olan bağlarını güçlendirmek;hiçbir siyasi görüş etnik köken Dil, Din, Mezhep ayrımı yapmadan birlik, beraberlik, kardeşlik şuuru içerisinde ülkemize ve insanlara fayda sağlamak üzere Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarına rehberlik yapmak amacıyla kurulmuştur.


Başak Polat: En sevdiğiniz Osmanlı padişahı vede sevme nedeninizi öğrenebilir miyiz?
İbrahim Halil Şimşek: Kanuni Sultan Süleyman ve Abdul Hamit Han'dır. Sevme nedenim ise Osmanlı'yı kalkındırıp en parlak dönemini yaşattığı için bende bu padişahlarımızı ilke edindiğim ve örnek aldığım için, içimde vatan ve millet sevgisi olduğundan dolayı kendime benzettiğimden dolayı bu padişahları sevmekteyim.
Ek olarak Fatih Sultan Mehmed'i ve buna benzer ismini sayamadığım padişahları kendime örnek alarak sevmiş bulunmaktayım.


Başak Polat : Elinizde sihirli bir lamba olsa Osmanlı'nın hangi dönemine dönmek isterdiniz?
İbrahim Halil Şimşek: Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u genç yaşta fethini görmek isterdim. Onu fethedecek komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur. Bende o günlere dönmek ve görmek nice şehitlerin arasında yer almak isterdim.


Başak Polat: Bu genç yaşta başarılarınız var. Peki bu başarılarınızı borçlu olduğunuz unsurlar nelerdir?
İbrahim Halil Şimşek: Çaba , azim ve gayretime borçluyum. Vatandaşlarımıza yararlı bir birey olmak hepimizin hayalidir. Bende bu hayalin peşinden giderek bugünlere gelmiş bulunmaktayım. Hiçbir zaman yılmadan ve usanmadan davamdan vazgeçmeyerek doğru şekilde ilerlemiş bulunmaktayım.

 

Başak Polat: Gelecekten beklentileriniz nelerdir?
İbrahim Halil Şimşek: Vatanıma,milletime ve devletime yararlı işler yapıp , güzel günlere ulaşmak ve torunlarımıza bırakabileceğimiz güzel günler gelecekten tek beklentimdir. Vatansız ülke olmayacağı gibi geleceksiz bir nesilde asla olmayacağından en güzel ve huzurlu bir millet/devlet bırakmak tek beklentimizdir.


Başak Polat: Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mıdır? Varsa nelerdir?
İbrahim Halil Şimşek: Son olarak eklemek istediğim hususlar ise Şanlı Türk Milletin'in her zaman yanımızda bizlere destek olmasıdır. Omuz omuza yürüyeceğimiz bu yolda bizi yalnız bırakmamaları tek temennimizdir. Gelecek güzel günleri hep birlikte yaşayacağız. Osmanlı Ülkü Doğuşu Federasyonu daima mazlumun yanında olacak ve onlara kol kanat gerecektir. Unutmayınız ki siz yoksanız bizde yokuz. Hep birlikte el ele güzel günlere yürüyeceğiz.


Osmanlı Ülkü Doğuşu federasyonu Genel başkanı İbrahim Halil Şimşek.
+90 532 203 34 63
i.ekm@hotmail.com